Beurzen wachten op ECB-besluit

Gepubliceerd op 12 december 2019 11:45 | Reacties: 11

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Beleggers waren vooral in afwachting van het eerste rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) onder leiding van de nieuwe president Christine Lagarde. Daarnaast werd uitgekeken naar Britse verkiezingen en verwerkten de Europese markten nog het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die de rente conform verwachting onveranderd liet.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de min op 598,64 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 893,95 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt bleven vrijwel vlak. Londen steeg 0,3 procent.

Aan het handelsfront overlegt de Amerikaanse president Donald Trump donderdag naar verluidt met zijn topadviseurs over de geplande importtarieven op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen. De nieuwe heffingen zouden op 15 december in werking treden, maar beleggers hopen dat ze worden uitgesteld.

Takeaway

Betaalbedrijf Adyen was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van ruim 2 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley. Telecomconcern KPN stond onderaan met een verlies van 3 procent. In de MidKap stond chipbedrijf ASMI bovenaan met een plus van meer dan 3 procent. Hekkensluiter was roestvrijstaalmaker Aperam met een min van 1,7 procent.

Takeaway verloor 0,4 procent. Het maaltijdbestelbedrijf heeft de deadline voor de overname van de Britse branchegenoot Just Eat verlengd tot 27 december. Volgens Takeaway is 13,53 procent van de stukken Just Eat inmiddels aangeboden. Takeaway is met techinvesteerder Prosus (plus 0,9 procent) verwikkeld in een overnamestrijd om Just Eat, dat 0,2 procent daalde in Londen.

Nestlé

Dixons Carphone dikte 6,6 procent aan in Londen dankzij een goed ontvangen halfjaarbericht van de Britse retailer. Nestlé klom 0,5 procent in Zürich. Het levensmiddelenconcern verkoopt zijn Amerikaanse ijsjestak aan Froneri. De deal heeft een waarde van 4 miljard dollar.

De euro noteerde op 1,1131 dollar tegen 1,1094 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 59,16 dollar. Brentolie klom 1 procent in prijs tot 64,33 dollar per vat.

12 Posts
havik of duif
2
We weten dat er niets gaat veranderen en daar wachten we met zijn allen op, de nieuwe methode om vooruit te komen is dus niets doen.
Hilkenbrook13
0
suske wiet
0
Ne clown heeft altijd wat meer uitstraling dan een grijze muis ?
Hopelijk kiezen ze toch voor de zorgzekerheid want die is ronduit een drama .
50/50
om tien uur weten we het .
Maradonna11
0
quote:

De grote recessie komt eraan schreef op 12 december 2019 12:12:


Na ECB besluit forse stijging op de beurs?

Je alias doet anders vermoeden
pietje-2005
0
Lagarta gaat, mede in verband met haar strafrechterlijke verleden, vandaag niet te hoog van de toren blazen.
Dat komt later vast nog wel, als "de markt" gaat beweren dat ze het goed doet met doorsluizen van geld naar de armlastige prutlandjes van de EU, zoals zuid- en oosteuropa.
Hemdi
0
Onder Lagarta zal de economische situatie in de Euro-zone niet zo erg veel veranderen in haar 1e periode als ECB baas.

Wel zal Lagarta de regeringsleiders oproepen om echt meer te investeren in de Euro-zone, om zo de Europese economie een duw te geven.

Verder kunnen we niets verder van haar verwachten in haar 1e periode.
steelfighter72
0
Rente fors omhoog met terugwerkende kracht ivm oplichting door de banken wegens het aanbieden van niet gedekte financieringen.... zouden ze hiervoor de ballen hebben?
Blenheim
0
Ik gok weer een fractie eraf als traktatie van de nieuwe voorzitter voor alle loyale zwakke broeders. Verwacht nauwelijks reactie van de beurs, afgezien van een rimpeling bij de financials, gaat natuurlijk ten koste van de marges.
pietje-2005
0
Denk dat het meer in de persco gaat zitten.
Zeker als ze dan weer uitspraken gaat doen zoals bijvoorbeeld: "Whatever We Will Fake" !
Andy5
0
Alle seinen staan toch weer op rood.. Nu nog een tweet van Trump dat de deal niet doorgaat en dan allemaal naar beneden. Fasten your seatbelts!
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.