Beurzen wachten op inflatiecijfers VS | Beursonline.nl

Beurzen wachten op inflatiecijfers VS

Gepubliceerd op 13 mrt 2018 om 11:53 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdag overwegend op kleine winsten. Beleggers wachten op de belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers later op de dag die van belang zijn voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Op het Damrak werden resultaten verwerkt van ForFarmers en Basic-Fit en kwam ING met het nieuws dat de omstreden loonsverhoging voor topman Ralph Hamers is geschrapt.

De Amsterdamse AEX-index noteerde tegen het einde van de ochtendhandel vrijwel onveranderd op 538,48 punten. De MidKap ging 0,3 procent omhoog tot 821,19 punten. Frankfurt en Parijs boekten plussen tot 0,4 procent, Londen bleef nagenoeg vlak.

In de AEX daalde ING 0,2 procent. De bank haalt de geplande loonsverhoging van 50 procent tot 3 miljoen euro voor Hamers van tafel onder druk van felle kritiek. Volgens president-commissaris Jeroen van der Veer heeft ING de publieke ophef over de zaak onderschat. In politiek Den Haag werd positief gereageerd.

ArcelorMittal

Koploper bij de hoofdfondsen was staalconcern ArcelorMittal met een plus van 2,3 procent, na de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma van maximaal 280 miljoen dollar. Ook industrieel toeleverancier Aalberts Industries had een goede dag met een winst van 1,6 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice sloot de rij met een min van 1,8 procent.

Bij de kleinere fondsen op Beursplein 5 was ForFarmers een uitblinker met een plus van 3,6 procent. De diervoederproducent wist vorig jaar de winst en omzet te verhogen dankzij de verbeterde economische omstandigheden. Het dividend gaat met een kwart omhoog. KBC Securities verhoogde zijn beleggingsadvies voor ForFarmers.

Basic-Fit

Ook Basic-Fit was in trek met een stijging van 2,5 procent. De fitnessketen zag de omzet en het resultaat groeien, geholpen door een flink aantal nieuwe vestigingen. Dit jaar verwacht Basic-Fit weer ruim honderd nieuwe sportscholen te openen in de landen waar het actief is.

RWE ging 1,4 procent omhoog in Frankfurt. Het energieconcern heeft vorig jaar winst geboekt na een miljardenverlies in 2016. Maandag ging de koers van RWE hard omhoog na een deal met branchegenoot E.ON over een opdeling van Essent-moeder Innogy.

De euro was 1,2336 dollar waard, tegen 1,2317 dollar op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 61,52 dollar en Brent werd iets duurder op 65,03 dollar.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Voornu
0
Moet eigenlijk wel altijd lachen als heel Europa zit te wachten op een enkel cijfertje uit de VS. En dan? Doen we er dan echt iets mee. Navelstaren tot de VS iets publiceert, hoe gek kan het zijn.
Bonost
0
Oftewel, precies het verwachte percentage en dat leidt ertoe dat men eigenlijk meer had verwacht. Dus waarom 0,2% verwacht en dan toch teleurgesteld zijn. We zien de dollar dus dalen, want dit betekent eigenlijk een te lage inflatie die het rechtvaardigt dat er 4 x een renteverhoging komt.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.