Adempauze op beurzen na opmars | Beursonline.nl

Adempauze op beurzen na opmars

Gepubliceerd op 13 sep 2017 om 11:56 | Reacties: 6

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen schommelden woensdag rond de slotkoersen van een dag eerder. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars in de afgelopen dagen. De Europese toeleveranciers van Apple stonden onder druk na de presentatie van de nieuwe iPhones van het Amerikaanse technologiebedrijf.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 527,17 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 813,34 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 0,1 procent. De Londense FTSE-index bleef achter met een verlies van 0,5 procent.

Telecomconcern KPN was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 0,8 procent. De banken ING en ABN AMRO volgden met plussen van 0,7 en 0,6 procent. Digitaal beveiliger Gemalto sloot de rij met een verlies van 0,9 procent.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize klom 0,2 procent. Het supermarktconcern heeft 750 miljoen euro opgehaald met een nieuwe obligatie met een looptijd van zeven jaar.

In de MidKap stond kunstmestproducent OCI onderaan met een min van 1,6 procent. Koploper was trustkantoor Intertrust met een winst van 0,6 procent. ASR won 0,2 procent. De verzekeraar neemt de Nederlandse activiteiten van zijn Italiaanse branchegenoot Generali over. De overname kost ASR in totaal zo'n 200 miljoen euro.

Kardan

Kardan maakte op de lokale markt een koerssprong van bijna 11 procent. Tahal Consulting Engineers, een dochterbedrijf van de Israëlische investeringsmaatschappij, heeft in India twee waterinfraprojecten verworven met een gezamenlijke waarde van circa 64 miljoen euro.

De Europese chipmakers Dialog Semiconductor, STMicroelectronics en AMS, die chips leveren aan Apple, verloren tussen 1 en 4 procent. Beleggers zijn teleurgesteld over het late ordertijdstip en de leveringsdatum van de nieuwe iPhone.

Seadrill

In Oslo won Seadrill ruim 2 procent en herstelde daarmee van een eerdere koersval. De Noorse oliedienstverlener heeft faillissementsbescherming aangevraagd en werkt aan een overeenkomst met schuldeisers waarbij het vraagt om een kapitaalinjectie van 1 miljard dollar. Seadrill heeft net als veel andere bedrijven last van de malaise in de oliesector.

De euro was 1,1985 dollar waard, tegen 1,1967 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,7 procent duurder op 48,55 dollar. Brentolie steeg 0,6 procent in prijs tot 54,57 dollar per vat.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
baloub1
0
Nu dat Zuid-Korea een raket afvuurt is er geen probleem. Noord Korea ziet dit niet als een provocatie?
Inimini&Dikidik
0
Opmars???, AEX kwakkelt al een half jaar tussen de 505 en 535.
Pas boven de 540 kan men van een opmars spreken, die dan evengoed nog relatief is.
MDJ_0
0
adempauze? we stijgen gewoon weer... bijna 10 punten erbij deze week en geen tikje terug... adempauze? ik zie het niet
Sloeki
0
Sorry hoor, ik zie geen "ADEMPAUZE", we stijgen keihard elke dag omhoog, er kan ook maar een kant op en dat is OMHOOG!!!

Gewoon kopen die dure aandelen, gegarandeerd winst, want er kan maar een kant op en dat is OMHOOG!.

Belske
0
Yep 1,57% terug van 30% omlaag , nu de rest nog , zal morgen wel weer naar 14,99 gaan
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.