Brexitplan Johnson duurder dan van May

Gepubliceerd op 13 oktober 2019 12:48 | Reacties: 1

LONDEN (AFN) - De brexitvoorstellen van de Britse premier Boris Johnson hebben een grotere negatieve impact op de Britse economie dan die van zijn voorganger Theresa May. Dat concludeert het onafhankelijke onderzoeksbureau The UK in a Changing Europe.

May slaagde er niet in haar plannen door het Britse parlement te loodsen en trad daarop af, waarna Johnson het stokje overnam. Hij is een brexithardliner en gaat er prat op het Verenigd Koninkrijk linksom of rechtsom uit de Europese Unie te halen. Afgelopen week kwam hij met een voorstel voor uittredingsafspraken dat op gematigd optimisme kon rekenen in sommige kringen.

De hogere kosten van het plan van Johnson zitten hem erin dat zijn idee geen voorstellen voor een gelijk speelveld heeft en geen of beperkte vrijhandel mogelijk maakt met de EU na de brexit. Het Johnson-plan komt daardoor neer op een daling van 7 procent van het bruto nationaal product per hoofd van de bevolking in tien jaar, vergeleken met in de EU blijven. Dat zou bij de plannen van May 5,5 procent zijn. Een no-dealbrexit is nog duurder en komt neer op een daling van 8,7 procent.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
taurus86
0
Gelukkig; ze hebben iemand gevonden die 10 jaar vooruit kan kijken en daaruit ferme conclusies durft te trekken. Wanneer houden we eens op met die nonsens?

Wie had voorspeld dat Guernica en Srebrenica zich nog eens zouden gaan herhalen?
Follow the news. It's happening today. En 'muis Nederland' probeert boven de herrie uit te roepen, dat ze moeten stoppen. In 2019 een probleem ,ontstaan in 1919, proberen op te lossen, met stoere uitspraken. Made in NL.
Opus135
0
quote:

taurus86 schreef op 13 oktober 2019 17:21:


Gelukkig; ze hebben iemand gevonden die 10 jaar vooruit kan kijken en daaruit ferme conclusies durft te trekken. Wanneer houden we eens op met die nonsens?

Wie had voorspeld dat Guernica en Srebrenica zich nog eens zouden gaan herhalen?
Follow the news. It's happening today. En 'muis Nederland' probeert boven de herrie uit te roepen, dat ze moeten stoppen. In 2019 een probleem ,ontstaan in 1919, proberen op te lossen, met stoere uitspraken. Made in NL.Hear, hear! Alles om de Brexit maar tegen te houden, want het EU-project is fantastisch en de enige weg, iets anders kán gewoonweg niet. En intussen in het conflict Turkije-Noord-Syrië/Koerden, EU weer daadkrachtig als nooit tevoren...
Japio_
0
quote:

Opus135 schreef op 13 oktober 2019 17:43:


[...]

Hear, hear! Alles om de Brexit maar tegen te houden, want het EU-project is fantastisch en de enige weg, iets anders kán gewoonweg niet. En intussen in het conflict Turkije-Noord-Syrië/Koerden, EU weer daadkrachtig als nooit tevoren...


Wat doet daadkracht er toe? Het is kiezen tussen de pest of de cholera.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.