Beurzen zien handelshoop vervliegen

Gepubliceerd op 13 november 2019 12:02 | Reacties: 2

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag in het rood. De hoop op een spoedig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China nam af na uitspraken van president Donald Trump. Trump gaf geen nieuwe details over de voorlopige handelsdeal en dreigde met hogere tarieven als Peking niet akkoord gaat. Op het Damrak kwam ABN AMRO met tegenvallende resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent lager op 596,27 punten. De hoofdindex bereikte een dag eerder nog voor het eerst sinds 24 mei 2001 de 600 puntengrens. De MidKap leverde 1,4 procent in tot 892,43 punten. Londen, Parijs en Frankfurt daalden tot 0,8 procent. In Madrid, waar de twee grootste linkse partijen dicht bij een regeringsakkoord zijn, zakte de beurs 1,4 procent.

ABN AMRO (min 6 procent) was de grote verliezer bij de hoofdfondsen. De bank zag de kwartaalwinst sterker dalen dan verwacht. ABN AMRO beloofde geen negatieve spaarrente in rekening te brengen voor tegoeden tot 100.000 euro. De bank denkt verder dat er meer actie nodig is om aan alle regelgeving rond witwassen te voldoen. Sterkste stijger was maaltijdbestelsite Takeaway met een winst van 0,7 procent.

BAM

In de MidKap sloot bouwer BAM de rij met een verlies van 3,6 procent. Beursintermediair Flow Traders ging aan kop met een plus van 2,4 procent. Bij de kleinere bedrijven zag Kiadis Pharma ruim 33 procent aan beurswaarde verdampen. Het biotechnologiebedrijf staakt de ontwikkeling van zijn belangrijkste geneesmiddel en kreeg daarop meerdere adviesverlagingen aan de broek.

Prosus zakte 4 procent op de lokale markt na tegenvallende resultaten van de Chinese techreus Tencent. De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder bezit een derde van de Chinese WeChat-eigenaar.

Tullow Oil

In Londen beleefde Tullow Oil (min 21,5 procent) zijn slechtste beursdag in vijftien jaar. Het Britse olieconcern verlaagde zijn productieverwachtingen voor dit jaar. De Britse luchtvaartmaatschappij Wizz Air verloor 2,3 procent na publicatie van de halfjaarcijfers.

De euro bleef onveranderd op 1,1015 dollar. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 56,30 dollar. De prijs van Brentolie daalde 1,3 procent tot 61,27 dollar.

4 Posts
thejaguar
0
beurzen met 15% gestegen door handelshoop. aex daalt nu 0,4% omdat de handelshoop vervliegt...
dasokwat
0
Ping dacht zeker een verjaardagscadeautje van Trump te krijgen vanwege 70 jaar communisme.
Weinig kans, deze dictator die gewend is om altijd zijn zin te krijgen, moet toch maar eens over de brug komen.
De Chinese economie loopt achter, en door de Hongkong problemen verliest China zelfs bij links populariteit,.

Hij zal bovendien moeten accepteren dat Trump nog tot 2024 de scepter zwaait
Erny
0
quote:

thejaguar schreef op 13 november 2019 12:32:


beurzen met 15% gestegen door handelshoop. aex daalt nu 0,4% omdat de handelshoop vervliegt...


Beurzen zijn niet op 1 dag met 15 % gestegen. Je vergelijking klopt niet.
antiflow
0
quote:

Erny schreef op 13 november 2019 12:52:


[...]

Beurzen zijn niet op 1 dag met 15 % gestegen. Je vergelijking klopt niet.


Ach het is allemaal gewoon flauwekul.
Gewoon excuus om continu wat beweging te creëren.
Beurs had waarschijnlijk hetzelfde gedaan als dit allemaal niet speelde.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.