Wall Street maakt eerdere verliezen goed | Beursonline.nl

Wall Street maakt eerdere verliezen goed

Gepubliceerd op 13 nov 2019 om 19:35 |

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,000 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie nipt op winst. Daarmee werden eerdere verliezen goedgemaakt. Beleggers verwerkten de verklaring van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Met name zijn opmerkingen over "duurzame groei" die hij voor de Amerikaanse economie voorzag, gaf de graadmeters een duw in de goede richting.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 27.755 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent naar 3095 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 8491 punten.

Powell verschijnt woensdag en donderdag in het Congres om uitleg te geven over het monetaire beleid. De centrale bank heeft de rente dit jaar drie keer verlaagd om zo de economie te stimuleren. Volgens Powell is de volledige impact van die renteverlagingen nog niet voelbaar. Op macro-economisch gebied werd gemeld dat de inflatie in de VS in oktober licht is gestegen tot 1,8 procent op jaarbasis.

Tesla

Bij de bedrijven steeg Tesla 0,4 procent, na de aankondiging door topman Elon Musk dat de eerste Europese 'gigafabriek' van de automaker in Duitsland komt te staan, in de omgeving van Berlijn. Daarnaast kreeg het bedrijf toestemming van de Chinese overheid om massaproductie te beginnen bij zijn fabriek bij Shanghai.

Verder heeft het in New York genoteerde Chinese internetconcern Alibaba (min 2,4 procent) een aanvraag ingediend voor een tweede notering in Hongkong. Alpphabet-dochter Google maakte bekend klanten in de VS de mogelijkheid te bieden om een bankrekening te openen via de internetgigant. In zijn Google Pay-app gaat het bedrijf samenwerken met Citigroup. Het aandeel Alphabet won 0,2 procent. Citi verloor 0,8 procent.

Energizer

Het cijferseizoen op Wall Street is bijna voorbij. Batterijenfabrikant Energizer (plus 12,4 procent) en de in New York genoteerde koffieketen Luckin Coffee (plus 13,2 procent) kregen met hun berichten de handen van beleggers duidelijk op elkaar.

De euro was 1,1003 dollar waard tegen 1,1005 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 57,43 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,9 procent tot 62,61 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.