Europese beurzen in de plus | Beursonline.nl

Europese beurzen in de plus

Gepubliceerd op 14 mrt 2019 om 09:08 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Europa 

AEX (24 mei)

547,210 +3,500 (+0,64%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag vooruit. Ook de andere Europese graadmeters noteerden in het groen. Beleggers hielden de verdere ontwikkelingen rond de brexit in de gaten. De Amerikaanse president Donald Trump liet daarnaast weten geen haast te hebben met het bereiken van een handelsdeal met China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de plus op 541,86 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 771,33 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,6 procent.

De Londense beurs stond 0,1 procent hoger. Het Britse parlement stemde woensdagavond tegen een vertrek uit de Europese Unie zonder deal. Donderdag stemt het Lagerhuis over de vraag of de brexit moet worden uitgesteld.

Luchtvaartmaatschappijen

Grootste stijger bij de hoofdfondsen in Amsterdam was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een winst van 1,5 procent. Speciaalchemiebedrijf DSM sloot de rij met een verlies van 0,3 procent.

In de MidKap stond luchtvaartcombinatie Air France-KLM onderaan met een min van 1,6 procent, na tegenvallende resultaten van concurrent Lufthansa. In Frankfurt verloor Lufthansa ruim 4 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij stelde zijn groeidoelstellingen naar beneden bij na de mindere prestaties afgelopen jaar.

RoodMicrotec

Op de lokale markt raakte RoodMicrotec 8 procent kwijt. De toeleverancier aan de chipindustrie heeft afgelopen jaar weer zwarte cijfers geschreven na een verlies een jaar eerder. De omzet viel wat lager uit dan eerder gemeld. Hunter Douglas klom 3,3 procent. De raambekleder boekte afgelopen jaar fors meer omzet en winst, mede dankzij overnames.

Mediabedrijf RTL Group daalde 2,5 procent in Frankfurt na publicatie van de jaarcijfers. De Duitse energiereus RWE, die ook met resultaten kwam, zakte 2,2 procent. In Parijs won Casino 1,2 procent. De Franse supermarktketen gaat voor nog eens 1 miljard euro aan bezittingen in eigen land van de hand doen.

De euro was 1,1325 dollar waard, tegen 1,1305 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 58,64 dollar. Brent klom 0,8 procent in prijs tot 68,08 dollar per vat.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.