Ryanair sluit cao-akkoord Italië | Beursonline.nl

Ryanair sluit cao-akkoord Italië

Gepubliceerd op 14 sep 2018 om 11:02 | | Onderwerpen: CAO  Italië  luchtvaart 

Air France-KLM (22 jul)

9,042 +0,278 (+3,17%)

DUBLIN (AFN) - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een principe-akkoord bereikt met verschillende Italiaanse vakbonden over een cao voor het cabinepersoneel. Een staking van het bij andere bonden aangesloten cabinepersoneel gaat echter gewoon door.

Ryanair legt met de bonden de laatste hand aan een definitief akkoord dat op 1 oktober van kracht moet worden. Eerder sloot Ryanair in Italië al een cao met een aantal pilotenvakbonden.

Een eerder deze week aangekondigde staking van cabinepersoneel uit verschillende Europese landen gaat nog gewoon door. De Italiaanse vakbond Ultrasporti die daaraan meedoet, ondertekende het principe-akkoord niet. Ook cabinepersoneel uit Nederland, Spanje, Portugal en België legt 28 september het werk neer.

Als onderdeel van de cao met een looptijd van drie jaar krijgen de Italiaanse stewards en stewardessen een contract volgens Italiaans recht. Ook krijgen ze een loonsverhoging, tax free-voordelen die vergelijkbaar zijn als bij andere Italiaanse luchtvaartmaatschappijen en bouwen ze een Italiaans pensioen op.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.