Kleine winst voor AEX | Beursonline.nl

Kleine winst voor AEX

Gepubliceerd op 15 apr 2019 om 09:16 |

AEX (18:05)

569,260 +1,850 (+0,33%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag licht omhoog. De meeste andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. De aandacht bleef uitgaan naar de kwartaalcijfers van vooral grote Amerikaanse bedrijven. Op het Damrak komen deze week onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak met handelsupdates.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 562,60 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 814,40 punten. Parijs bleef onveranderd. Frankfurt en Londen daalden 0,1 procent.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was betaalbedrijf Adyen met een winst van 1,6 procent. Verfconcern AkzoNobel stond onderaan met een verlies van 0,7 procent. In de MidKap ging postbedrijf PostNL aan kop met een plus van 1,5 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice Europe sloot de rij met een min van 1,1 procent.

Epsilon

Bij de kleinere bedrijven zakte Probiodrug 2,5 procent. Het Duitse biotechnologiebedrijf heeft de private plaatsing van aandelen, waarmee 8,2 miljoen euro werd opgehaald, afgerond. De effecten werden onder meer geplaatst bij een consortium van strategische investeerders onder leiding van Claus Christiansen, oprichter en voorzitter van Nordic Bioscience.

In Parijs won Publicis bijna 4 procent. De Franse marketingreus koopt zijn branchegenoot Epsilon voor zo'n 4 miljard dollar. Met het inlijven van Epsilon wil het bedrijf zijn positie versterken in online reclame. Vivendi steeg 1 procent. Het Franse mediabedrijf boekte meer omzet in het eerste kwartaal en stelde vooruitgang te boeken met de verkoop van een belang van zo'n 50 procent in zijn muziektak Universal Music Group.

Nyrstar

In Brussel werd gewacht op een openingskoers van Nyrstar. De noodlijdende Belgische zinkproducent komt bijna volledig in handen van grootaandeelhouder Trafigura. De grondstoffenhandelaar komt het bedrijf te hulp met flinke financiële steun en verwerft bijna alle aandelen. De handel in het aandeel werd op 8 april stilgelegd.

De euro was 1,1315 dollar waard, tegen 1,1308 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 63,53 dollar. Brentolie daalde 0,2 procent in prijs tot 71,40 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.