Amsterdamse beurs in het rood

Gepubliceerd op 15 mei 2019 15:58 | Reacties: 2

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen stonden woensdag halverwege de middag lager. Beleggers bleven voorzichtig door het voortslepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, ondanks dat de twee economische grootmachten elkaar weer wat vriendelijker lijken te benaderen. Ook dempten zorgen over de Italiaanse begroting het sentiment. Op het Damrak stond ABN AMRO in de schijnwerpers na publicatie van de kwartaalcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.50 uur 0,4 procent lager op 548,55 punten. De MidKap verloor 1 procent tot 760,80 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs zakten tot 0,7 procent. Londen won 0,3 procent.

De financiële markten verwerkten opmerkingen van vicepremier Matteo Salvini. De voorman van de populistisch-rechtse Lega stelde dat Rome best de Europese begrotingsregels kan overschrijden als dat nodig is om de werkloosheid tegen te gaan.

ABN AMRO

In de AEX-index in Amsterdam maakte ABN AMRO (plus 0,7 procent) een eerder verlies goed. De bank zag de winst in de eerste verslagperiode van het jaar duidelijk dalen. Staalconcern ArcelorMittal was hekkensluiter in de AEX met een verlies van 3 procent na een adviesverlaging door Nord/LB. Supermarktbedrijf Ahold Delhaize profiteerde van een adviesverhoging door Bernstein en voerde de stijgers aan met een winst van 0,9 procent.

In de MidKap stond ingenieursbureau Arcadis onderaan met een min van 3,1 procent. Metalenspecialist AMG (plus 0,7 procent) stond bij de koplopers, geholpen door een koopadvies van Berenberg.

Olie

In Parijs daalde Crédit Agricole 4,4 procent. De Franse bank boekte minder winst in het eerste kwartaal. Renault speelde 4,6 procent kwijt na teleurstellende vooruitzichten van partner Nissan. RWE won 2,5 procent in Frankfurt. Het Duitse energieconcern zag de kwartaalwinst groeien en herhaalde zijn financiële doelen. Concurrent E.ON zakte dik 6 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs.

De euro was 1,1189 dollar waard, tegen 1,1212 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 61,32 dollar. Brentolie zakte 0,3 procent in prijs tot 71,02 dollar per vat.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
De stemming slaat tegenwoordig een paar keer per dag om en dat wordt gestimuleerd door de berichten. Voorbeeld: Industrie groeit hard in New York en een half uur later, industrie in Amerika produceert minder, en zo kom je meer tegenstrijdige berichten op dezelfde dag tegen en wij idioten moeten dan weer direct reageren, negatief of positief net na gelang de teneur van het bericht.
RSIman
0
Dit was de reden

U.S. stocks turned higher on the prospect that President Donald Trump will delay imposing tariffs on auto imports. Treasuries and the dollar pared gains.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.