Volvo slaat slag op markt voor batterijen

Gepubliceerd op 15 mei 2019 18:46 | Reacties: 4

SEOUL (AFN/RTR) - Automaker Volvo heeft een grote slag geslagen op de competitieve markt voor batterijen voor elektrische auto's. De Zweden zetten hun handtekening onder een langjarige deal met accumakers LG Chem uit Zuid-Korea en het Chinese CATL. Financiële details over de deal werden niet gemeld. Kenners spreken van een miljardenovereenkomst.

Volvo is in handen van het eveneens Chinese Geely. Het merk is van plan de komende tijd de nodige elektrische varianten op de weg te krijgen. Tegen 2025 moet het bij minstens de helft van de verkopen van Volvo om een elektrische auto gaan.

Automakers wereldwijd steken de komende jaren honderden miljarden in de ontwikkeling van elektrisch rijden. Bij Volvo gaat het om 5 procent van de totale omzet, wat neerkomt op ruim 1 miljard dollar per jaar.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Aad ruts
0
Goedemorgen Tesla kom steets meer onder druk ,de Ceo moet nog even een paar keer twitteren!! Denk ik
Aad ruts
0
Wil je een Chinese volvo of een Chinese tesla ,zijn we allemaal in slaap gevallen??hé JUNCKER neem nog een drankje en een loempia ,hij gaat lekker zo!!
Aad ruts
0
De kogel is door de kerk bij Tesla ,ken Musk ook schieten dan ?ik dacht alleen maar twitteren, heb ik iets gemist zonnebergen
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.