> Chinese economische groei naar dieptepunt | Beursonline.nl

Chinese economische groei naar dieptepunt

Gepubliceerd op 15 juli 2019 07:16 | Reacties: 5 | Onderwerpen: China 

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 6,2 procent gegroeid. Sinds begin jaren negentig was het groeitempo van de inmiddels belangrijkste Aziatische economie niet meer zo laag.

Economen hadden in doorsnee al rekening gehouden met een groei van 6,2 procent. De economie van China nam in het eerste kwartaal nog met 6,4 procent in omvang toe.

China is momenteel in een handelsoorlog verwikkeld met de Verenigde Staten. De Amerikanen heffen een importbelasting op veel producten uit China.

Hogere productie fabrieken

Peking heeft de afgelopen tijd al stimuleringsmaatregelen genomen om de economie aan te zwengelen. Zo mochten banken hun kapitaalbuffers verlagen om meer geld uit te kunnen lenen. Ook werden verschillende belastingen verlaagd, waar de beleidsmakers in het communistische land ongeveer 2 biljoen yuan, omgerekend ruim 258 miljard euro, voor uittrekken.

Verschillende macro-economische cijfers geven aan dat dat begint te werken. Fabrieken produceerden in juni bijvoorbeeld 6,3 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat was meer dan de 5,2 procent die economen in doorsnee hadden verwacht. Ook gaven de Chinezen meer uit in de winkel. De detailhandelsverkopen stegen ten opzichte van juni 2018 met 9,8 procent waar economen op 8,5 procent hadden gerekend.

Vastgoedmarkt

Private investeringen namen verder toe, terwijl de investeringen van staatsondernemingen juist wat afzwakten. Dat duidt erop dat het lukt om meer geld naar de private sector te krijgen.

De huizenprijzen stegen ten opzichte van mei met 0,66 procent, waarmee die groei afnam. Ook werd er minder in de ontwikkeling van vastgoed geïnvesteerd. Peking houdt de vastgoedmarkt sterk in de gaten. Er wordt alom gevreesd voor een bubbel die grote schade aan de economie zou kunnen toebrengen als hij klapt.

7 Posts
Knight V
0

Ja joh,

6,2 en men schrijft zich een ongeluk hoe erg dat is.
De gast bij AFN heeft zeker een rot weekend achter de rug.

De bubble in NL, met huizen in Adam van een miljoen gaan eerder knappen dan in China.
Dan krijgen huiseigenaren weer de schuld dat ze te hoge schuld hebben, terwijl overheid niks doet om meer sociale huizen te bouwen.

Terwijl Adam gaat alsmaar bouwen in privaatsector voir een miljoentje, maar zn gefrustreerd dat de stad te vol is, terwijl in de jaren 80 werd Almere gebouwd om Adam te ontlasten.... en anno 2019...
Ze draaien alles terug en Almere is een spookstad en adam met ambtswoning van de burgemeester voor een miljoentje is erg normaal en absoluut geen bubbelprijs.
Iedereen is in opperste stemming in adam.
Adam west is marokkaanse wijk geworden en centrum is voor de rijke lieden.

De detailverkopen steeg loeihard naar 9,8 in China waar wij alleen van kunnen dromen.
Steden, zoals Rdam/Adam, met winkels die failliet zijn door minder verkoop. Cool cat, V&d, intertoys, bart smith...
Europa helpt de detailhandel ontzettend goed om te overleven....was maar waar.

Ze helpen liever 10x de banken, dan dat ze bedrijven met een historie van 50 jr helpen.

Europa met 700 mio inwoners zijn bezig met klimaat en vluchtelingen, geen enkel investeringen, en ondertussen miljarden verbranden aan onkosten en vergaderingen.

Van de Megaboete aan Microsoft en Google, gaan wij 50.000 huizen van bouwen....

We wish....

Ben benieuwd of NL economie mega groeit naar 6% en onze details naar de 10%..

We wish.....


frankvl
1
Je hoort niets dan slechte berichten, maar alle indices staan op all time high. Kennelijk moet je niets meer lezen, als belegger word je er niet wijzer van.
Jopie1962
0
quote:

frankvl schreef op 15 juli 2019 08:21:


Je hoort niets dan slechte berichten, maar alle indices staan op all time high. Kennelijk moet je niets meer lezen, als belegger word je er niet wijzer van.


Precies, en kijk naar wat de prijs doet ===> TA
BBosman
0
quote:

Knight V schreef op 15 juli 2019 08:14:

...


Vergrijzende populatie van Europa is niet te vergelijken met de populatie van China, welke zich meer vergelijk met jaren 50/60/70 Europa met verstedelijking, populatiegroei, vrouwenemancipatie en explosief groeiende middenklasse. Dat China 6% groeit wilt niet zeggen dat iedereen 6% rijker is.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.