Stapje terug op Wall Street na records

Gepubliceerd op 15 juli 2019 19:31 |

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York deden maandag een klein stapje terug, nadat de graadmeters op Wall Street vrijdag nieuwe records behaalden. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote bank Citigroup, die daarmee het cijferseizoen in de Verenigde Staten aftrapte.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel een min van 0,1 procent op 27.300 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 3009 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent tot 8239 punten.

De handelsontwikkelingen bleven ook boven de markt hangen. De economie van China groeide in het tweede kwartaal met 6,2 procent, het laagste groeitempo sinds begin jaren negentig. Volgens president Donald Trump moet China zich hierdoor meer meewerkend opstellen in het handelsoverleg. Hij zei daarnaast dat het Aziatische land graag een handelsakkoord wil sluiten.

Cijfers

Citigroup ging licht omlaag, ondanks meevallende cijfers. Branchegenoten Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley en Bank of America stonden tot 1,6 procent in het rood. Zij komen deze week eveneens met resultaten. Ook namen als onlinevideodienst Netflix, medisch bedrijf Johnson & Johnson, technologiebedrijf IBM, vermogensbeheerder BlackRock, chipconcern Texas Instruments, softwareproducent Microsoft en internethandelaar eBay meldden cijfers.

Cyberveiligheidsbedrijf Symantec kelderde meer dan 15 procent, na berichten dat de overnamegesprekken met chipconcern Broadcom (plus 1,3 procent) zijn mislukt. Eerder deze maand werd door ingewijden nog gemeld dat Broadcom op het punt stond om Symantec over te nemen voor ruim 15 miljard dollar. Symantec is actief op het gebied van antivirussoftware zoals Norton AntiVirus.

Megadeal

Gilead Sciences won 2,4 procent. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf heeft een megadeal gesloten met de in Amsterdam genoteerde samenwerkingspartner Galapagos. Daarbij vergroot Gilead onder meer zijn belang in Galapagos en zal het de komende tien jaar geen overnamebod doen op de onderneming.

De euro noteerde 1,1259 dollar tegen 1,1256 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent tot 56,65 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 66,45 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.