Oud-topman Wirecard ook verdacht van handel met voorkennis

Gepubliceerd op 15 juli 2020 17:21 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Voorkennis 

FRANKFURT (AFN/DPA) - Voormalig topman Markus Braun van de Duitse betalingsverwerker Wirecard wordt door de Duitse beurstoezichthouder BaFin verdacht van handel met voorkennis. Hij zou voor miljoenen euro's aan aandelen Wirecard hebben verkocht, een dag voordat het bedrijf faillissement aanvroeg. De beschuldigingen van handel met voorkennis komen bovenop de verdenkingen van witwassen, boekhoudfraude, vervalsing en marktmanipulatie bij Wirecard.

Braun werd vorige maand gearresteerd op verdenking van fraude en marktmanipulatie. Hij is op borg vrij. Hij ontkent via zijn advocaat de beschuldigingen van handel met voorkennis. Braun was lange tijd de grootste aandeelhouder van Wirecard, maar hij heeft inmiddels het grootste deel van zijn aandelen verkocht. De aandelen Wirecard zijn scherp in waarde gedaald op de beurs door de miljardenfraude bij het bedrijf.

2 Posts
drooglegging
0
Jammer en vreemd dat deze website geen melding maakt van de Duitse invallen(BNR en FD deden dat wel)

Dat app bedrijf kan slechts het begin betekenen, misschien is het hele Duitse systeem wel geinfecteerd met het virus, van witwassen, corruptie en smeergelden.

De link met DB kan deze week nog voorbij komen, geen houden aan...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.