Wall Street hoger na cijfers grote banken

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 15:44 | Reacties: 2 | Onderwerpen: banken 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten geopend. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de kwartaalcijfers van een reeks grote Amerikaanse banken en andere bedrijven. Ook zijn beleggers gespitst op de ontwikkelingen aan het handelsfront. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verlaagde zijn groeiverwachting voor de wereldeconomie vanwege de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,4 procent hoger op 26.902 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 2978 punten en de technologiegraadmeter Nasdag steeg 0,5 procent tot 8085 punten.

Aan het handelsfront kwamen er berichten dat het voor China niet makkelijk wordt om jaarlijks voor 50 miljard dollar aan Amerikaanse landbouwproducten te kopen, tenzij er zowel aan Amerikaanse als aan Chinese zijde heffingen worden ingetrokken. De twee economische grootmachten sloten vrijdag een voorlopige handelsdeal. De aankoop van Amerikaanse landbouwproducten vormt daarin een belangrijke voorwaarde.

Record

JPMorgan Chase voerde zijn winst op dankzij een record aan commissies voor zakenbankdiensten en sterke prestaties met de handel in obligaties. Het aandeel won 1,6 procent.

Goldman Sachs speelde daarentegen bijna een derde van zijn winst kwijt door minder inkomsten uit adviezen voor fusies en overnames en leverde 3 procent in. Hypotheekverstrekker Wells Fargo boekte ook fors minder winst vanwege een hoge last na een schikking over wanpraktijken en ging 0,3 procent omlaag. Citigroup verloor 2 procent na resultaten.

Zorgverzekeraar UnitedHealth en medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J) werden opnieuw positiever over hun winstprognose voor het lopende boekjaar. De kwartaalcijfers van UnitedHealth waren sterk dankzij het onderdeel dat zorginformatie levert. De koers kreeg er 5,7 procent bij. J&J deed goede zaken met zijn farmaceutische tak en klom 1,8 procent. Verder kwam ook vermogensbeheerder BlackRock (plus 1 procent) met resultaten, net als effectendienstverlener Charles Schwab (plus 4 procent).

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.