Dow Jones gaat door de 28.000 punten

Gepubliceerd op 15 november 2019 22:21 | Reacties: 10

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met nieuwe records gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex ging daarbij door de grens van 28.000 punten. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Verder ging de aandacht vooral uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.

De Dow eindigde 0,8 procent hoger op 28.004,89 punten. De brede S&P 500 won ook 0,8 procent, tot 3120,46 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq ging met 0,7 procent omhoog naar 8540,83 punten.

Het optimisme over een handelsdeal lijkt weer wat terug te keren. De Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross sprak over de laatste fase in de onderhandelingen, maar waarschuwde wel dat de nieuwe invoertarieven op Chinese goederen, die op 15 december gepland staan, alsnog kunnen ingaan. Ook economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow stelde dat de twee grootmachten er bijna uit zijn.

Applied Materials

Warenhuisketen JC Penney wist zijn kwartaalverlies sterker terug te brengen dan kenners in doorsnee hadden verwacht. Dat werd op de beurs beloond met een koerssprong van ruim 6 procent.

Toeleverancier aan de chipsector Applied Materials kreeg de handen van beleggers eveneens op elkaar met positieve verwachtingen voor het lopende kwartaal. Dat zou een signaal kunnen zijn dat de zwakte in de chipmarkt ten einde komt. Het aandeel steeg een kleine 9 procent. Producent van chips en grafische kaarten Nvidia opende ook de boeken. Hier viel de verwachting juist tegen en het bedrijf verloor bijna 3 procent op de beurs.

Qiagen

Verder werd Qiagen zo'n 9 procent hoger gezet. De Nederlands-Duitse biotechnoloog gaat praten met potentiële kopers. Diverse partijen hebben interesse getoond in een overname van het bedrijf dat noteringen heeft aan de beurzen in Frankfurt en New York.

De euro was 1,1053 dollar waard, tegen 1,1044 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent duurder op 57,82 dollar. Brentolie steeg 1,8 procent in prijs tot 63,38 dollar per vat.

14 Posts
Formule1-Fan
0
28k
waar ik zie 27940

allemaal naairj al die sites de ene geeft andere standen waar als andere sites. eerder gam doen, zo kan ik het ook.
Kaviaar
0
Waarom zo torenhoog?
Trump zorgt voor zwembaden luchtbellen met z’n zogenaamde deal.
bdj
0
Amerika staat zo hoog omdat het is Amerika gewoon hartstikke goed gaat. Wellicht een beetje vervelend maar in onze achtertuin staan een recessie klaar. We hebben en Japan scenario als toekomst. Bevolking vergrijst, groei is uit de bedrijven. Allerhande regelgeving die bedrijven remt en geld kost worden geïmplementeerd.
Dergelijke dingen hebben ze in de states geen last van.
deflationist
0
leek2018
0
quote:

bdj schreef op 16 november 2019 18:28:


Amerika staat zo hoog omdat het is Amerika gewoon hartstikke goed gaat. Wellicht een beetje vervelend maar in onze achtertuin staan een recessie klaar. We hebben en Japan scenario als toekomst. Bevolking vergrijst, groei is uit de bedrijven. Allerhande regelgeving die bedrijven remt en geld kost worden geïmplementeerd.
Dergelijke dingen hebben ze in de states geen last van.


Waarom gaat het in de USA zo goed, omdat ze zich daar geen zorgen maken om een hoge staatsschuld. Iedereen wil toch dollars
morgen1
0
The Short Caller
0
quote:

morgen1 schreef op 17 november 2019 12:51:


How 2019's Market Top Parallels to the Time Right Before the 2008 Financial Crisis (w/ Sven Henrich)

www.youtube.com/watch?v=vBNSOwUauGc


Kort Samengevat: "de Markten" zijn losgeslagen van de Reële economie..

Maar dat is het "nieuwe Normaal" tóch..?!
Clowns n Animals
0
quote:

deflationist schreef op 16 november 2019 18:50:


Rente zal snel omhoog spuiten. Centrale banken zullen failliet gaan.


Jij verdient een nobelprijs
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.