'Unilever wil bod doen op voedseltak Reckitt' | Beursonline.nl

'Unilever wil bod doen op voedseltak Reckitt'

Gepubliceerd op 16 jul 2017 om 12:52 | Reacties: 5

Unilever Cert. (19 jun)

46,610 +0,055 (+0,12%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Unilever is van plan een overnamebod te doen op de levensmiddelentak van het Britse Reckitt Benckiser (RB). Dat meldden ingewijden aan de krant Sunday Times. Met de overname zou een bedrag zijn gemoeid van omgerekend ruim 2,5 miljard euro.

Onder de levensmiddelentak van RB vallen mosterd- en ketchupmerk French's en Frank's RedHot Sauce. RB had in april al laten weten een verkoop te overwegen van het onderdeel. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met consumentenproducten als Clearasil, Durex, Nurofen, Cillit Bang en Strepsils en nam eerder dit jaar babyvoedingsmaker Mead Johnson over.

Unilever zou bij de overname concurrentie krijgen van onder meer het Amerikaanse Hormel Foods. Volgens de bronnen worden de komende weken definitieve biedingen verwacht. De verkoop wordt naar verluidt begeleid door de Amerikaanse bank Morgan Stanley.

Margarinetak

De jaaromzet van de levensmiddelendivisie van RB ligt op meer dan 450 miljoen euro. Daarmee is het onderdeel goed voor circa 4 procent van de totale omzet van RB. Unilever is eigenaar van het bekende sausmerk Calvé en mayonaisemerk Hellmann's. In april werd nog de overname bekendgemaakt van de Amerikaanse producent van organische mayonaise en ketchup Sir Kensington's.

Eerder dit jaar kondigde Unilever aan afscheid te nemen van de margarinetak, met merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje. De deal moet samen met andere kostenbesparingen zorgen voor een hogere winstgevendheid bij het Brits-Nederlandse was- en levensmiddelenconcern. In combinatie met de inkoop van eigen aandelen en een hoger dividend wil Unilever aandeelhouders zo overtuigen van zijn aantrekkelijkheid als zelfstandig bedrijf, na de afwijzing van de avances van Kraft Heinz begin dit jaar.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bowski
0
Als ik Unilever was zou ik alle appelmoesfabrikanten kopen. Of toch tenminste zorgen dat je daar dominant bent.

Restaurantkoks kijken je zeer misprijzend aan als je er om vraagt. 'Jij barbaar, dat spul hebben we hier niet.' Maar het gewone volk kan niet zonder. Dat goedje heeft als smaakmaker nou eenmaal een ongekende prijs/prestatieverhouding. Dan is het lastig om lekkere maar veel duurdere sauzen te verkopen.
gyrolando
1
henkie gaat bellen met de unilevertop, hoe hij zich eventueel
proactief kan opstellen.Na de politiek tel je een pas een beetje
mee met een stuk of 5 commissariaten.
tinybolus
0
Ander verhaal dit, niet te vergelijken met KH bod. Maar een onderdeel, nb door RB zelf in de etalage gezet...
Bonost
0
yep we hebben het hier niet over een vijandige of gedwongen overname. En als je de feiten goed weet J.Inv en het debat erover hebt gevolgd is Kamp alleen tegen vijandige overnames en politiek Den Haag wil graag bescherming tegen dit soort aandeelhouders. Het is zelfs zo dat de kamer nog verder wilde gaan dan Kamp op dit moment doet. Maar daar is Kamp geen voorstander van.

Trouwens, wie is hier hypocriet. Je hebt gegokt (want dat is jouw tactiek) en verloren. Verlies nemen hoort bij gokken. Dus neem dat verlies als een vent en hou op met klagen.
peter545
0
Wie kent de mosterd en ketchupmerken French's en Frank's RedHot Sauce? Behalve de koopsom, zou Unilever ook nog eens veel geld aan reclames moeten uitgeven. Met andere woorden: door een overname van RB, zou Unilever het geld in een bodemloze put gooien.
Wat dat betreft, moet ik Bowski gelijk geven: Als ik Unilever was zou ik alle appelmoesfabrikanten kopen. Of toch tenminste zorgen dat je daar dominant bent.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.