> Farmaceut Roche sluit miljoenendeal met Lead Pharma uit Oss | Beursonline.nl

Farmaceut Roche sluit miljoenendeal met Lead Pharma uit Oss

Gepubliceerd op 16 november 2020 09:50 | | Onderwerpen: biotechnologie 

Galapagos (26 jan)

91,560 +0,620 (+0,68%)

ROCHE GS (26 jan)

322,950 +2,150 (+0,67%)

OSS (AFN) - Farmaceut Lead Pharma uit Oss heeft een samenwerkings- en licentieovereenkomst getekend met de Zwitserse farmaceut Roche. De deal kan Lead in potentie 260 miljoen euro aan betalingen opleveren plus royalty's op verkopen van medicijnen.

Voor het zover is moet Lead nog wel aan de slag met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen auto-immuunziekten. De deal met Roche heeft betrekking op de ontwikkeling van een nieuwe klasse van kandidaat-medicijnen voor de behandeling van een breed scala aan immunologische aandoeningen.

Er zijn honderden immuun-gemedieerde of auto-immuunziekten, waaronder gewrichtsaandoeningen zoals reumatoïde artritis, huidaandoeningen zoals psoriasis en atopische dermatitis en inflammatoire darmaandoeningen. Auto-immuunziekten variëren van milde huiduitslag tot ernstig orgaan-falen en zelfs overlijden.

De samenwerking met Roche moet uiteindelijk leiden tot een kandidaat-medicijn, waarna de Zwitsers verantwoordelijk zullen zijn voor de verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering. Roche betaalt Lead als onderdeel van de deal in eerste instantie 10 miljoen euro. Ook komt Lead in aanmerking voor onderzoeksfinanciering.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.