Handelszorgen wegen op Wall Street

Gepubliceerd op 17 mei 2019 22:20 | Reacties: 5

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met rode cijfers gesloten. Het oplopende handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten bleef boven de markt hangen. Deze keer is Peking de zijde die de druk opvoert. Het nieuws dat Washington de staalheffingen voor Canada en Mexico gaat schrappen bood onvoldoende tegenwicht.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 25.764,00 punten. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent tot 2859,52 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1 procent tot 7816,28 punten.

De VS bederven volgens Chinese berichten de sfeer van de handelsgesprekken. Beleggers werden onlangs juist gerustgesteld door berichten dat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op korte termijn naar Peking zou afreizen voor verder overleg.

Deere

Aan het bedrijfsfront zette de fabrikant van landbouwmachines Deere een lager dan verwachte kwartaalwinst in de boeken. Het bedrijf is niet langer "voorzichtig optimistisch" over de toekomst. Een van de oorzaken is dat de boeren grote aankopen vaker uit lijken te stellen mede vanwege de handelsoorlog. Het aandeel Deere leverde 7,7 procent aan waarde in.

Beursnieuweling Pinterest duikelde 13,5 procent. Het bedrijf achter het digitale prikbord kwam voor het eerst sinds zijn debuut op Wall Street met cijfers. Die waren veel slechter dan verwacht.

Luckin Coffee

Daarnaast maakte Luckin Coffee, de Chinese branchegenoot van Starbucks, zijn debuut op Wall Street en sprong bijna 20 procent omhoog. Het bedrijf dat in 2017 is opgericht en inmiddels op meer dan 2000 locaties koffie aanbiedt, haalde 561 miljoen dollar op met zijn beursgang.

Op macro-economisch gebied kwam de Universiteit van Michigan met zijn index voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen in mei. Die graadmeter klom naar het hoogste niveau sinds 2004, dankzij optimisme over de economie en lage werkloosheid. De onderzoekers waarschuwen er wel voor dat de escalerende handelsoorlog tussen China en de VS het consumentenvertrouwen kan ondermijnen.

De euro noteerde 1,1160 dollar tegen 1,1163 dollar in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 62,72 dollar. Brentolie daalde 0,7 procent tot 72,08 dollar per vat.

5 Posts
Formule1-Fan
0
wat nauw zorgen, amper rood keer.
elke daling wordt hersteld al jaren, en als je net geen genoeg stukken hebt ook, zie dec. nu 5 maand verder geen 1 meter down te zien nog steeds.
afgelopen 2 weken elke keer up, niet zeuren man, zorgen.? 1 a 2 % zaken in 2 weken mag je niet spreken van zorgen.

pas als het 1 week 10% zakt maken we pas zorgen.
thejaguar
0
tja, de beurzen stijgen maar door, door al die zorgeloze types.... terwijl in het witte huis een stel criminelen zit, geleid door een gek, die idioot hoge schulden maakt, met iedereen, china in de 1e plaats, ruzie zoekt. de schulden in de wereld zijn trouwens 2x zo hoog als 10 jaar terug, en toen maakten we ons er wel zorgen over.... en dan heb je nog de brexit-chaos, ellende in italie, grote zorgen over pensioenen, milieu, immigratie. en bedrijven maar geld lenen om voor hoofdprijzen eigen aandelen in te kopen. en de economische recessie omt steeds dichter bij. ga maar rustig slapen...
jan de vakman
1
Ja,ik had toch een klein beetje last van het aanhoudende oorlogje spelen van vriendje trump.
De aex steeg +1,3%,maar ik ging ietse pietsje terug,omdat mijn topspelers nogal oorlogs gevoelig zijn.
Mijn maxje maakte op de dag,dat zandvoort weer in beeld kwam een leuke boost,maar de rest van de week verspeelde hij elke keer weer zijn winst,uiteindelijk eindigde hij licht negatief,aperammetje kreeg zowel een lekke voorband,als ook achter,-4,41%,hij ging dan wel mooi ex dividend,dat verzacht de pijn behoorlijk,misschien begint er licht te gloren aan het eind van de tunnel,nu trumpje,misschien inziet dat zijn briljante wapen,toch niet zo perfekt werkt,hij gaat de oorlogs tarieven voor mexico en canada opheffen en stelt ze voor europa en japan 180 dagen uit,zal hij gaan inzien,dat zo langzamerhand iedereen hem wel uit wil kotsen.
De chinesio's hebben in ieder geval hun zakken voorlopig behoorlijk vol van hem,vind je het vreemd,dat ze daar in de communistische heilstaat denken;als,al die christenen zo zijn,dan maar een paar onsjes minder van die lui,ze zitten er natuurlijk 1000% naast,maar begrijpen doe ik het wel!
Vandaag boontjesweer,de temperatuur loopt leuk op en dat hebben die boontjes nodig om te kiemen,ik ga een eerste voorraad leggen.
Morgen komt Cor Stier spreken,dat kan natuurlijk alleen maar winst worden,voor tijd en eeuwigheid!!
Maandag hoop ik dat mijn zeer zwaar gehavende metaaltjes gaan profiteren van de gedeeltelijke opheffing van de handelsoorlog,bij topspeler Dalm was de oud ijzerberg,zeer sterk geslonken,dat lijkt mij gunstig,als nu ook mijn Buitengewone Evenwichtige Stabiele Idea ook een beetje mee gaat genieten van de lichte verbetering,dan komt het vast weer goed!!Sjaloom!!!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.