Beperkte koersuitslagen op beurzen | Beursonline.nl

Beperkte koersuitslagen op beurzen

Gepubliceerd op 17 jun 2019 om 11:49 |

AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese beurzen bleven de koersuitslagen maandag beperkt. Beleggers hielden hun blik vooral gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. De luchtvaartaandelen gingen in de uitverkoop na een winstwaarschuwing van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 554,34 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 770,71 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen 0,2 procent vooruit.

In Frankfurt raakte Lufthansa bijna 11 procent kwijt. De luchtvaartreus zwakte zijn winstvooruitzicht af door moeilijke omstandigheden in met name Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf kampt met aanhoudende concurrentiedruk en zwakke ticketverkopen. Air France-KLM behoorde tot de grootste dalers in de MidKap met een verlies van 3,1 procent. De budgetmaatschappijen Ryanair en easyJet zakten rond 5 procent.

Grootste bank van Duitsland

Koploper in de AEX was financieel concern ING met een winst van 1,5 procent. Betaalbedrijf Adyen sloot de rij met een verlies van 4,5 procent. ABN AMRO steeg 1,1 procent na het nieuws dat topman Kees van Dijkhuizen de bank gaat verlaten. Zijn huidige termijn duurt tot 12 april volgend jaar en hij wil die termijn niet verlengen.

Deutsche Bank klom 1,8 procent in Frankfurt. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times gaat de grootste bank van Duitsland een zogeheten 'bad bank' opzetten voor 50 miljard euro aan bezittingen die als erg risicovol worden beschouwd. Het plan maakt deel uit van een omvangrijke reorganisatie die topman Christian Sewing voor ogen heeft.

Tegenvallende cijfers

In Stockholm verloor Hennes & Mauritz (H&M) ruim 1 procent, na tegenvallende omzetcijfers van de Zweedse kledingketen. Airbus steeg 1 procent in Parijs. Het Europese luchtvaartconcern heeft een order ontvangen voor honderd vliegtuigen van de Amerikaanse leasemaatschappij Air Lease. Volgens ingewijden is de deal 11 miljard dollar waard.

De euro noteerde op 1,1213 dollar, tegen 1,1215 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 52,26 dollar. Brentolie daalde 0,3 procent in prijs tot 61,83 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.