Productie industrie VS trekt aan

Gepubliceerd op 17 september 2019 15:46 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in augustus met 0,6 procent gestegen op maandbasis. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.

Economen rekenden gemiddeld op een toename met 0,2 procent. In juli ging de productie in de Amerikaanse industrie met een herziene 0,1 procent omlaag. Eerder werd hier een min van 0,2 procent gemeld.

De bezettingsgraad kwam vorige maand uit op 77,9 procent tegen 77,5 procent in de voorgaande maand.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
Mooie cijfers, komt dan nog bovenop het gestegen Duitse ZEW index, dan vraagt 'n mens zich toch wel af, moet die rente nu nog lager ?
Jopie1962
0
quote:

het zwaard schreef op 17 september 2019 15:52:


Mooie cijfers, komt dan nog bovenop het gestegen Duitse ZEW index, dan vraagt 'n mens zich toch wel af, moet die rente nu nog lager ?


Ja, we moeten MAXIMAAL stimuleren, want het gaat helemáál niet goed. Wel als je er 1 cijfer uithaalt maar alles bij elkaar stimuleren alle centrale banken zich gek. En dat is natuurlijk niet voor niets.
mok
0
In de VS gaat het extreem goed. Niet 1 cijfer duidt daar op, maar vele. Arbeidsmarkt is gespannen, zeer lage werkloosheid bijvoorbeeld. Maar ook de vandaag uitgekomen huizenmarkt index staat extreem hoog en boven verwachting. Geen enkele reden voor rentedaling. In de loop van het jaar gaan we naar rentestijging, ook hier als blijkt dat Brexit gevolgen meevallen.
het zwaard
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.