Constructief telefoontje China en VS

Gepubliceerd op 17 november 2019 12:33 | Reacties: 11 | Onderwerpen: China  Verenigde Staten 

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Handelsvertegenwoordigers van de Verenigde Staten en China hebben zaterdag een "constructief" gesprek gehad over de eerste fase van de handelsdeal die momenteel wordt uitonderhandeld. Dat liet het Chinese ministerie van handel weten na afloop van het telefoontje.

Het gesprek vond plaats op het hoogste niveau. Namens China was vicepremier en toponderhandelaar Liu He erbij betrokken en van Amerikaanse zijde handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin.

Donderdag liet economieadviseur van het Witte Huis Larry Kudlow al weten dat de onderhandelingen in de laatste fase waren aanbeland. Er zouden dagelijks videoconferenties plaatsvinden met China, maar hij benadrukte wel dat er nog altijd geen akkoord was.

Onderhandelingen

Trump kondigde enige tijd geleden al aan dat er overeenstemming was bereikt over een eerste deel van een akkoord met China. Peking was minder stellig en sindsdien gaan de onderhandelingen verder. Nieuws over de onderhandelingen wordt op de financiële markten nadrukkelijk gevolgd. De uitspraken van Kudlow zorgden vrijdag voor optimisme onder beleggers en recordstanden op Wall Street.

Na het aantreden van Donald Trump als president in de Verenigde Staten is het land in een handelsoorlog verzeild geraakt met China. Beide landen sloegen elkaar daarbij met importheffingen om de oren. Voor 15 december staan nieuwe Amerikaanse tarieven op Chinese producten gepland. China wil dat die van tafel gaan en dat eerdere heffingen worden teruggedraaid. Verder spelen Amerikaanse landbouwproducten een grote rol in de handelsoorlog.

15 Posts
TegenBeterWetenIn
3
De informatieve waarde van dergelijke berichten daalt aanzienlijk. Ik verheug me op de nieuwsberichten als Trump Chinees bestelt en de Chinezen een lekker hamburgertje verorberen.
AnalytischDenker
1

Precies mijn idee. Tegenwoordig is er elke dag een Chinese of Amerikaanse topfunctionaris die vertelt hoe goed de onderhandelingen gaan. En ondertussen stijgen de beurzen daar iedere keer op.

Het uiteindelijke akkoord kan alleen maar teleurstellen. Amerika trekt gefaseerd tarieven in, China bestelt wat landbouwgoederen in de V.S. (met als gevolg dat het ergens anders niet wordt besteld) en er worden wat nauwelijks controleerbare afspraken gemaakt over intellectueel eigendom.

En over een jaar is Trump weer boos omdat het enorme handelstekort met China nauwelijks vermindert.

Erny
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 17 november 2019 13:09:Precies mijn idee. Tegenwoordig is er elke dag een Chinese of Amerikaanse topfunctionaris die vertelt hoe goed de onderhandelingen gaan. En ondertussen stijgen de beurzen daar iedere keer op.

Het uiteindelijke akkoord kan alleen maar teleurstellen. Amerika trekt gefaseerd tarieven in, China bestelt wat landbouwgoederen in de V.S. (met als gevolg dat het ergens anders niet wordt besteld) en er worden wat nauwelijks controleerbare afspraken gemaakt over intellectueel eigendom.

En over een jaar is Trump weer boos omdat het enorme handelstekort met China nauwelijks vermindert.
Nee hoor. Berichten worden afgewisseld met "kink in de kabel bij de onderhandelingen" of
"overleg uitgesteld " e.d. en de beurzen zakken vooral in Europa weer in.
largo33
0
Vrijdag was het ook nieuws de beurs reageerde erop, dit terwijl CNN toch anders bericht omdat China geen vaste getallen wil voor afname landbouw producten. Uiteindelijk, is Trump een loser, zie zijn omgang met elke wereld leider tijdens bezoek en tijdens gesprekken zijn het geweldige mensen, daarna krijgen ze een dolk in de rug. Niemand weet waar hij of zij aan toe is daar geniet hij van, macht is ziekelijk en dit kost US zijn positie helaas. Denken macht te hebben en het daadwerkelijk te hebben zijn twee verschillende dingen. Het tekenen zal geen grote opleving geven of van zeer korte duur. De melkkoe is ook wel een keer leeg. Wie hebben er geprofiteerd in iedergeval China en Rusland denk ik
alexnr75
0
@largo,

Wat jij aangeeft is jouw subjectieve mening gebaseerd op jouw onderbuik gevoelens.
largo33
0
quote:

alexnr75 schreef op 17 november 2019 16:10:


@largo,

Wat jij aangeeft is jouw subjectieve mening gebaseerd op jouw onderbuik gevoelens.
bestaat er een objectieve mening, onderbuik is denk ik slecht uitgedrukt, oogkapjes op en gaan met die banaan.
Matthijs1975
0
Leuk stukje om te lezen betreffende de handelsdeal/handelsoorlog

Talk about trade-war progress moves the market — even when there is no progress

www.cnbc.com/2019/11/15/market-listen...
Henny92
0
Stel je eens voor dat er een deal komt met beide handtekeningen eronder. Dan moeten we verder zonder handelshoop! De beurzen zullen in elkaar zakken.
Henny92
0
quote:

Matthijs1975 schreef op 17 november 2019 16:37:


Leuk stukje om te lezen betreffende de handelsdeal/handelsoorlog

Talk about trade-war progress moves the market — even when there is no progress

www.cnbc.com/2019/11/15/market-listen...


Inderdaad prachtig stukje. Tegenwoordig praat je koersen omhoog terwijl voorheen de winstcijfers van belang waren. Nu telt het psychologische aspect zwaar mee in de koers. Kijk maar eens met deze bril naar de nieuwtjes.
Henny92
0
Het instellen van de import tarieven doet de wereldhandel enkele procenten krimpen. De beurzen krimpen niet of nauwelijks mee. Alleen al de hoop dat de tarieven opgeheven gaan worden doet de beurs 5 tot 10% stijgen. Zie hier de gebakken lucht ofwel het psychologische deel van de koers. Niet reëel, geen echte waarde vertegenwoordigend.
Knight V
0
Joh, we zijn er nog lang niet of je volgt de ontwikkelingen niet op gebied van technologie en kwantum technologie.

Akkoord komt eraan. Huawei mag weer zaken doen.

Huawei Technologies Co. Ltd. is set to get another reprieve from the ban on doing business with American companies, according to The New York Times.

The rising Chinese tech giant was blacklisted in May, but obtained two reprieves from the ban on working with or buying technology from United States companies, such as chipmakers or Google, whose software it uses for its smartphones


Kaviaar
0
Zolang de roze brillenbeleggers deze fake onzin blijven geloven, zullen de beurzen eerder stijgen dan dalen.
Er had allang een deal gesloten kunnen worden, maar beiden willen niet toegeven, dus komt er geen deal, of één van weinig betekenis. Dan kan Trump daarna weer zeggen dat ze een begin gemaakt hebben....

Vlug impeachen deze ""president"", ofwel beurshandelaar.

Hoe geloofwaardig is het allemaal...

www.nu.nl/economie/6010828/vs-en-chin...
RoCrit2
0
Trump is een meester in de aandacht af te leiden, van zijn stommiteiten, die hij doet door te twitteren en zo vaak de actualiteit te verleggen. Zijn bestaan hangt af van de steun, die hij krijgt van de conservatieven, die hem door dik en dun steunen, anders is het einde oefening voor de partij. Dankzij vooral de economische politiek, die in het voordeel uitvallen voor de rijken, maar door de verhoren over zijn Ukraïne politiek dreigt die verloren te gaan, daarom wil hij succes bij de onderhandeling en dus de beurs. Helaas is China een dictatuur en die heeft tijd zat. Probleempje dus...
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.