Handelshoop zet beurzen New York hoger | Beursonline.nl

Handelshoop zet beurzen New York hoger

Gepubliceerd op 18 jan 2019 om 22:12 | Reacties: 3

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke plussen gesloten. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 1,4 procent hoger op 24.706,35 punten. De brede S&P 500 klom 1,3 procent tot 2670,71 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1 procent tot 7157,22 punten.

Bedrijven die gevoelig zijn voor het Amerikaans-Chinese handelsconflict hadden de wind in de rug. Zo stegen vliegtuigfabrikant Boeing en machinebouwer Caterpillar tot 1,6 procent. Technologiegigant Apple ging 0,6 procent vooruit.

Tesla onderuit

Tesla dook 13 procent in het rood. Het bedrijf schrapt 7 procent van de vaste banen, nadat het personeelsbestand tijdens de productiegroei van de Model 3 flink was gegroeid. Er werken zo'n 45.000 werknemers bij Tesla. Ook stelt topman Elon Musk dat de productie van dat instapmodel versimpeld moet worden.

Eli Lilly verloor bijna 2 procent. De farmaceut neemt een voorziening vanwege tegenvallende resultaten van een geneesmiddel tegen kanker. Daardoor komt de winst dit jaar onder druk te staan.

Netflix verliest

Verder waren er diverse bedrijven die de boeken openden. Creditcardverstrekker American Express voerde de omzet en winst stevig op en klom 1 procent. Bij onlinevideodienst Netflix (min 4 procent) liep de winst juist terug. Wel werd een recordaantal nieuwe klanten binnengehaald in het afgelopen kwartaal. Toch is er vrees in de markt dat de rek een beetje uit de groei van Netflix is.

Oliedienstverlener Schlumberger publiceerde meevallende resultaten en klom ruim 8 procent. Juweliersketen Tiffany kwam met tegenvallende cijfers over de feestdagenperiode, maar werd wel 5,4 procent hoger gezet.

Consumentenvertrouwen

Op macro-economisch gebied meldde de Universiteit van Michigan dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in januari is gedaald naar het laagste niveau in ruim twee jaar, mede vanwege de voortdurende shutdown van de overheid.

De euro was 1,1365 dollar waard, tegen 1,1363 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent duurder op 53,75 dollar. Brentolie steeg 2,4 procent tot 62,66 dollar per vat.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jan de vakman
0
Niet alleen wall street ging hoger,ik deelde ook stevig in de pret,donderdag stond ik nog licht rood,van de week,maar white fryday,maakte er op eens een plus van,van 3,5%!!
Zelfs geruchten over een naerende dooi,in de handelsoorlogwinter,doen de beurs thermometer ver boven nul stijgen.
Het versterkt mijn mening,dat als er echt een goede oplossing van het conflikt komt,de boel als een raket gaat stijgen.
Trumpje,die als politicus een totale mislukking is,zal als zakenman,wel weer met de meeste knikkers naar huis gaan.
Reden voor nog meer opthimisme is,dat als de shutdown kwestie word opgelost,er volgens een door slimbeleggen rapport er in 15 van de 20 gevallen er een koerssprong op de beurs komt,van meer dan 10% opwaarts!!
Dan word het helemaal lachen,gieren,brullen en ik denk dat dit wel snel gaat gebeuren,trumpje is nogal een ijdel mannetje,hij houd niet van minnen en dit gedoe kost hem enkel,vrienden en stemmen.
De plussen kunnen niet op de laatste tijd,of het nu bij beursbrink,of value jaegers was,weet ik niet meer maar zij concludeerden,dat opthimisten,altijd meer verdienen dan pessimisten en ik behoor,gelukkig,bij de eerste groep.
Zwagertje leo is met zijn pessimistische houding,voorlopig al 13% winst kwijt gespeeld,door niet op de bodem in te stappen,want dat ben ik de laatste 3 weken,ingelopen op mijn verlies.
Door hoge kosten in de prive sfeer,heb ik niet veel in de dipsfeer kunnen investeren,wel heb ik voordelig verschuivingen kunnen doen in de portefuille.
De metaaltjes,het vergif op de beurs,worden opeens als smakelijke gerechten geconsumeerd,heel jammer,dat bij Dalm de prijzen
,naar vooroorlogsnivo zijn gedaald,maar als de ekonomische hemel opklaart,komt dat ook wel weer goed.
Vandaag,nog opruiming houden,een goede oude vriend zij,jan,jij kan bij die beursdramathiek,best een opstekertje gebruiken,resultaat,een auto vol,bruikbaar metaal,gereedschap en spullen!!
Morgen genieten,van Hem,die het Licht der wereld is,Zijn levenslicht is zoveel heerlijker dan,het sterker wordende licht,in het rijk der natuur.
Als maandag trumpje een goed voorbeeld neemt aan de vriend,van de vertrapten,Maarten Luter King,dan gaat het beursje koninklijk stijgen,Sjaloom!!!
handkerchief
0
Op Nu.nl gooien ze er nog even een schepje boven op en staan ZE samen tevreden op de foto onder voorbehoud dat alles loopt zoals het moet anders alsnog 25% import heffing
Sean Davis
0
Overduidelijk een bulltrap dit.

Buy the rumout sell the fact!!

Volgende week keihard rood.
Let maar op aex -10%
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.