Colruyt snoept marktaandeel in België | Beursonline.nl

Colruyt snoept marktaandeel in België

Gepubliceerd op 18 jun 2019 om 19:09 | | Onderwerpen: België 

Ahold Delhaize (17:35)

22,740 -0,055 (-0,24%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Supermarktconcern Colruyt heeft zijn marktaandeel in het boekjaar dat liep tot eind maart, opgekrikt in België. Met de ketens Colruyt, OKay en Spar heeft het nu naar eigen zeggen 32,2 procent marktaandeel in eigen land, tegen 31,8 procent een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarresultaten van de branchegenoot van Ahold Delhaize.

De groep heeft het financieel niet slecht gedaan in het voorbije boekjaar. De omzet bedroeg 9,4 miljard euro, een groei van 2,8 procent op vergelijkbare basis. De ebitda bedroeg 758 miljoen euro of 3,2 procent meer dan in het voorgaande boekjaar. Voor de beleggers in Colruyt is er goed nieuws: de raad van bestuur stelt een dividendverhoging voor van 1,22 naar 1,31 euro per aandeel.

In zijn vooruitzichten waarschuwt Colruyt voor "een sterkere prijs- en promotiedruk in een uitdagende Belgische retailmarkt". De groep verwacht ook niet dat het economische klimaat voor de consument in België en Frankrijk op korte termijn significant zal verbeteren. Voor winkelketen Colruyt zegt de groep te zullen blijven vasthouden aan de laagsteprijzenstrategie.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.