'Beurzen wachten op Britse Lagerhuis'

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 08:19 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Groot-Britannië 

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting lager openen. Ook de andere Europese beurzen lijken met verliezen te beginnen. Beleggers wachten op het Britse Lagerhuis dat zich zaterdag buigt over het brexitakkoord van de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie. Daarnaast wordt de stemming gedrukt door een tegenvallende groei van de Chinese economie.

Johnson heeft er veel vertrouwen in dat Britse parlementariërs het brexitakkoord zullen steunen als ze het hebben bestudeerd. De EU-landen hebben unaniem ingestemd met het akkoord.

De Chinese economie is in het derde kwartaal met 6 procent gegroeid. Dat is de traagste groei in bijna dertig jaar. De op een na grootste economie ter wereld heeft flink last van het handelsconflict met de Verenigde Staten.

Galapagos

Op het Damrak zal Galapagos mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van Bernstein schroefden hun aanbeveling voor het biotechnologiebedrijf terug. Daarnaast startte Citi het volgen van mediaconglomeraat Prosus met een koopadvies.

Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore kondigde aan de belangrijkste gegadigde te zijn om minderheidsbelangen van samenwerkingspartner Serviços de Petróleo Constellation in vijf Braziliaanse productie- en opslagschepen (FPSO's) te bemachtigen. SBM is al meerderheidseigenaar en exploitant van die FPSO's.

Beter Bed

Kiadis Pharma verwacht niet meer dat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zijn medicijn ATIR101 volgend jaar goedkeurt. Volgens het biotechnologiebedrijf vond de medicijnenwaakhond de aangeleverde informatie onvoldoende.

Beddenverkoper Beter Bed verkoopt zijn distributiecentrum in Uden. Met de deal is een bedrag van 14 miljoen euro gemoeid en levert Beter Bed een boekwinst van 5,1 miljoen euro op na belastingen.

Overname Osram Licht

In Parijs staat Renault in de schijnwerpers. De Franse automaker verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar. Ook de winstmarge valt lager uit dan eerder voorzien. Het bedrijf stelt dat de economische omstandigheden erger tegenvallen dan eerder werd verwacht.

Aan het overnamefront meldde persbureau Bloomberg dat de Oostenrijkse sensormaker AMS overweegt zijn bod op verlichtingsbedrijf Osram Licht weer af te stoffen. Een bod van in totaal 4 miljard euro van AMS werd eerder door niet genoeg aandeelhouders van Osram geaccepteerd.

De euro was 1,1120 dollar waard, tegen 1,1125 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 53,78 dollar. Brentolie werd 0,6 procent op 59,57 dollar per vat.

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jetje1
0
beurzen waren gisteren zo positief, terwijl er alleen een principe acoord was , alles moet nog langs het lager huis en door de eu
FrankAlexander
0
Beurzen wachten voor geen meter, met iedere Brexit scheet (of elke andere scheet) reageren ze en altijd verkeerd.
het zwaard
0
Jopie1962
0
quote:

het zwaard schreef op 18 oktober 2019 09:08:


En wat gebeurd er met Gibraltar? Of is men deze Britse enclave in Spanje vergeten?


Die rots blazen ze op.
Happy
0
quote:

het zwaard schreef op 18 oktober 2019 09:08:


En wat gebeurd er met Gibraltar? Of is men deze Britse enclave in Spanje vergeten?


En zo zijn er nog 200 vragen. Dit wordt een hele lange onderhandeling daar gaat de beurs de komende maanden niet vrolijk van worden. Ik zeg go short!!!!
het zwaard
0
@ Happy:Als je bedoelt met short gaan ook uit aandelen stappen vind ik dit te drastisch vermits mijn beleggingshorizon verder rijkt dan pakweg enkele jaren. Maar al je denkt dat we geen al te vrolijke beurs maanden tegemoet gaan, ga ik dat zeker niet ontkennen. Voordeel van dit alles is dan weer dat we goedkoper kwaliteitsaandelen kunnen aan of bijkopen. Als deze laatsten dan nog hetzelfde of 'n hoger dividend kunnen betalen of verder eigen aandelen blijven inkopen (zeker toch zo lang de rente zo laag blijft) zie ik niet in om deze nu al te verkopen. Eenmaal de rente terug zal stijgen, zal ik overwegen om ook short te gaan. Enfin, dit is mijn visie natuurlijk. En vervolgens ieder zijn waarheid. Only time will tell.
Pieter Vandewalle
0
quote:

Happy schreef op 18 oktober 2019 10:09:


[...]

En zo zijn er nog 200 vragen. Dit wordt een hele lange onderhandeling daar gaat de beurs de komende maanden niet vrolijk van worden. Ik zeg go short!!!!


hmmm, reken er maar niet te veel op. We krijgen wellicht op tijd en stond nog een mooie tweet over de handelsoorlog en de FED zal wel nog wat renteverlagingen doen. De Brexit zal wel weer enkele maanden uitgesteld worden. Plus we zitten erg dicht bij een uitbraak van veel indexen boven de ATH. En er is geen alternatief. Edelmetalen, vastgoed en aandelen worden continu de lucht in gekatapulteerd... Ik durf niet meer al te sterk short te gaan. Alle nieuws is goed nieuws en zo kan het wel nog wat aanhouden.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.