Pharming: geen rol onderzoeker in dataroof

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 13:16 | Reacties: 10 | Onderwerpen: biotechnologie 

Pharming (10 jul)

1,152 -0,014 (-1,20%)

LEIDEN (AFN) - De onderzoeker van Pharming die contact onderhield met een van bedrijfsspionage verdachte oud-medewerker van branchegenoot CSL, heeft volgens de Leidse biotechnoloog niets verkeerd gedaan. Hij is ook nog steeds actief voor het bedrijf. Dat zei topman Sijmen de Vries van Pharming tegen het ANP.

The Sydney Morning Herald schreef deze week dat een voormalige medewerker van CSL, Joe Chiao, 25 gigabyte aan gegevens van zijn werknemer had gestolen voordat hij aan de slag ging voor Pharming. Volgens de Australische krant, die zich baseert op rechtbankdocumenten, wordt een hooggeplaatste onderzoeker van Pharming ervan beschuldigd Chiao te hebben aangemoedigd documenten over specifieke therapieën te bemachtigen.

"Uiteraard is dat niet gebeurd", zei De Vries. Het Nederlandse bedrijf heeft na onderzoek geconcludeerd dat het contact tussen de twee personen puur om een sollicitatieprocedure ging. Chiao is door Pharming op non-actief gesteld sinds zijn reilen en zeilen onder de loep wordt genomen.

Volgens De Vries pleit een recente verklaring van CSL Pharming vrij van betrokkenheid bij de datadiefstal. De Australische onderneming rept daarin van vermoedens dat Chiao de bedoeling had gestolen bedrijfsgeheimen aan zijn nieuwe werkgever over te dragen. "Daar staat dus dat het niet is gebeurd."

10 Posts
Konijnenvoer
0
Mooi zo, niks aan de hand dus. Eerder kans op een flinke schadevergoeding voor Pharming nu.
Sjraake
0
orap
1
Zo zie je maar weer wat voor een ratten die journalisten zijn. Er moet een site komen waarop mensen deze lui mogen afbreken als het nodig is
juliozunderglas
0
Dat niet alleen,je brengt ook anderen, willens en wetens,financiële schade toe, het vreemde is en opvallend, eerder was een analist ook al in oktober,de veroorzaker Kemper?
dat dit allemaal kan?
orap
0
thx
0
Pennsylvania-based CSL Behring, a division of Australia-based CSL Limited, filed a lawsuit against Chiao in the US District Court for the Eastern District of Pennsylvania this week. Before jumping ship to Pharming, Chiao served as medical director for CSL Behring. The lawsuit accuses Chiao of taking 25 gigabytes of CSL’s internal data to Pharming. First reported by The Australian Financial Review, CSL said Chiao emailed files to his personal account as well as downloading data regarding therapy outcomes, product development and business strategies on a thumb drive. CSL accused Chiao of planning to use that at Pharming.

Zegt toch genoeg lijkt me.
Chiao kan de sjaak zijn, Pharming niet.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.