'Aramco niet meer in Londen de boer op'

Gepubliceerd op 18 november 2019 12:16 | Reacties: 5

Royal Dutch Shell A (17:35)

14,624 -0,146 (-0,99%)

LONDEN (AFN) - De Saudische oliegigant Saudi Aramco gaat niet meer in Londen de boer op om investeerders te paaien voor zijn aanstaande beursgang. De zogeheten roadshow voor komende woensdag is afgeblazen, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Aramco werkt aan wat mogelijk de grootste beursgang aller tijden kan worden. Het geplande beursdebuut in Riyad waardeert het bedrijf op ergens rond de 1,5 biljoen (oftewel 1500 miljard) euro. De omvang van het beursfeestje wordt echter minder groot dan waar de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman aanvankelijk op rekende.

Het schrappen van de bijpraatsessie in Londen is het nieuwste teken dat de internationale ambities voor de beurslancering zijn teruggeschroefd. Eerder werd al afgezien van plannen om de aandelen in de Verenigde Staten, Canada en Japan aan de man te brengen. Ook werd rekening gehouden met een notering aan een andere, internationale beurs, maar daar lijkt vooralsnog geen sprake van. Vooralsnog wordt nu vooral ingezet op verkoop van aandelen aan rijke Saudische families en andere lokale investeerders.

5 Posts
FlashHenk
0
Mooi, laat die moreel failliete bende maar lekker hun eigen bloedgeld bij elkaar schrapen.
TA=verlies
0
Indien die gasten uit Yemen het winnen is het gelach over en uit. Kan zomaar gebeuren...
IceBear1
0
De kroonprins zal toch ook wel begrijpen dat hij als een van de minst ethische en minst betrouwbare westerse bondgenoten beschouwd wordt,.....na Turkije dan. Ze hebben voorheen met hun olieboycot het Westen al eerder op de knieën gekregen, daarom heeft men in Straatsburg ooit bepaald dat we moesten islamitiseren, de olie opbrengsten zijn vervolgens gebruikt om de religie van de "vrede" hier te promoten en hier haathuizen ten bouwen. Verder is het Midden-Oosten zeer onstabiel, met een paar goedkope drones is het mogelijk om een groot deel van de olie productie stil te leggen. Men moet ook wel knettergek zijn om maar een cent in dit aandeel te investeren. Als Iran en Yemen erin investeren zouden we er pas over na moeten gaan denken.
Cobalt-47
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.