'Arcelor schort tijdspad sluiting Ilva op'

Gepubliceerd op 18 november 2019 21:57 | Reacties: 4 | Onderwerpen: staal 

ArcelorMittal (10 jul)

9,900 +0,308 (+3,21%)

TARENTE (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal schort de geplande sluiting van zijn Ilva-staalfabriek in de Zuid-Italiaanse stad Tarente tot nader order op. Dat meldden de vakbonden.

Het overboord gooien van het uitgestippelde tijdspad zou te maken hebben met een juridisch proces in Milaan, waar later deze maand een hoorzitting dient. Eerder meldde het in Amsterdam genoteerde concern nog van plan te zijn om de fabriek op 15 januari dicht te doen.

De laatste tijd is er veel gedoe rond de Ilva-fabriek. Eerder deze maand maakte ArcelorMittal bekend de fabriek terug te willen geven aan Italië. Het intrekken van bescherming tegen milieuclaims rond de Ilva-fabriek was daar de reden voor, liet het bedrijf weten.

De Italiaanse regering zou nu overwegen de Ilva-fabriek te redden met een overbruggingskrediet als ArcelorMittal definitief afziet van de overname. De lening zou 700 miljoen tot 800 miljoen euro bedragen. Dit moet de failliete fabriek draaiende houden terwijl curatoren er weer de controle overnemen.

4 Posts
Bonost
0
Ik denk dat Arcelor zo op een goedkope manier afkomt van een hopeloos verlies draaiende fabriek. Dit was eigenlijk een miskoop van de bovenste plank.
suske wiet
0
Gaat Italiaanse regering het milieu respecteren ?
Want daar draait alles om .
Niet te geloven .
Hier moet Europa toezicht op houden .
kenner66
0
Van ILva valt wel iets te maken maar vergt veel investeringen. Denk niet dat het een miskoop is mits ze die aansprakelijkheid niet hoeven te dekken.
up en down
0
het is zo dat iedere staalfabriek niet kan draaien als ze geen uitstoot mogen produceren om staal te maken het is een van de meest vervuilende industrie die er bestaat In het Roergebied daar was het vroeger nog erger En daar is de staalproductie verlegt naar landen die het niet zo nauw nemen met de voorschriften......Omdat in het roergebied meer mensen stierven door die vervuiling en na veel protesteren en opstand van de bevolking,,,, zijn daar veel staal en kolen producenten voorgoed dicht gegaan!!!!!
In China en India en nu weer Italie zal het niet anders gaan,,,, als er teveel mensen sterven door die vervuiling Omdat dat daar ook geen buitenaardse wezens rondlopen die bestand ertegen zijn zullen ook daar opstanden en protesten uitbreken,,, maar dat nog wel even!!!!!!
Staal blijft echter nodig en ze zullen nog meer,,,, minder moeten vervuilen,,,, en daar is acm steel mee bezig!!!!!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.