AEX sluit in de min | Beursonline.nl

AEX sluit in de min

Gepubliceerd op 18 dec 2018 om 17:48 | Reacties: 5

AEX (19 jul)

571,840 +0,270 (+0,05%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag lager gesloten. De andere aandelenbeurzen een gemengd beeld zien. Beleggers houden internationaal hun blik gericht op de Amerikaanse centrale bank, die aan zijn tweedaagse beleidsvergadering is begonnen en waarschijnlijk de rente gaat opvoeren.

De hoofdindex op Beursplein 5 eindigde 1,1 procent lager op 494,45 punten. De MidKap sloot een fractie hoger op 650,61 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen daalden tot 1,1 procent.

Galapagos was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van 5,5 procent. Het biotechnologiebedrijf is begonnen met een studie van een kandidaatmedicijn bij 1500 patiënten met idiopathische longfibrose (IPF). Verlichtingsbedrijf Signify voerde de stijgers aan met een winst van 2,3 procent.

Schikking

Shell daalde 2,3 procent. Volgens persbureau Bloomberg wil het olie- en gasconcern zijn Amerikaanse branchegenoot Endeavor overnemen voor omgerekend ruim 7 miljard euro. SBM Offshore steeg bij de middelgrote bedrijven 3,7 procent. Een rechter in Brazilië keurde een in september overeengekomen schikking goed.

Bij de kleinere bedrijven daalde Accell 0,1 procent. Het fietsenbedrijf overweegt zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen. Op de lokale markt raakte Avantium ruim 10 procent kwijt. Het Duitse chemieconcern BASF (plus 0,4 procent) stapt uit het samenwerkingsverband Synvina met het speciaalchemiebedrijf vanwege een dispuut tussen beide ondernemingen.

Samenwerkingsverband

Biotechnoloog Curetis daalde 2,7 procent. Dochterbedrijf Ares Genetics heeft een strategisch samenwerkingsverband gesloten met farmaceut Sandoz. Kaartenmaker AND dikte 19 aan na een contract met een dochterbedrijf van een niet nader genoemde Europese autotoeleverancier.

De euro was 1,1363 dollar waard, tegen 1,1338 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen opnieuw flink omlaag door zorgen over de wereldeconomie en overaanbod op de oliemarkt. Een vat Amerikaanse olie werd 5,2 procent goedkoper op 47,31 dollar. Brentolie zakte 4 procent in prijs tot 57,24 dollar per vat.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
0
Weer niet te weinig vandaag zeg ! Wat moet er in vredesnaam nog meer aan rampspoed worden ingeprijsd ? Sommige analisten durven dit nog een correctie te noemen, maar dat zal in deze context wel als eufemisme voor beurscrash zijn bedoeld.
Beursrally 2019
0
Rampspoed? Nee hoor, zat vandaag in de AMX in de tech gewoon in het groen. Nasdaq100 +1,6% - SOX (semi conductor index) +2,5%!. Bodem ligt al 10 dagen achter ons... geweldig potentieel bij goed nieuws op het trade war vlak.

Tijd om kansen te pakken en long te gaan, tenzij je met olie en vastgoed zit te rommelen. Maar geen verrassing dat je daar even weg moet blijven..

Ik pak vanavond een biertje op een schitterende dag!
Topvrouw
0
Een harde Brexit kan een schok voor de wereldeconomie worden. De beurzen lopen hier al op vooruit. Grote partijen hebben reeds meer kennis en zijn eerder dan het gewone klootjesvolk.
pautje
0
Ondanks deze belabberde beursdag zie ik een inverted SHS in de dag grafiek van de S&P, we kunnen zomaar openen boven de 498.
Te veel mensen short, dat kost te veel geld. Einde week 515, denk ik en hoop ik, veel geluk
Kaviaar
0
De shortpartijen vieren feest en knijpen de particuliere beleggers flink uit. Er zou een verbod moeten komen of een maximum % short op een aandeel. Kijk eens naar Fugro > 30% short. Dat is te absurd voor woorden en de overheid doet er niets tegen.
Het gezegde was dat shorters de lucht uit een aandeel halen, maar ze doen zelfs meer. Soms zuigen ze het aandeel totaal leeg, Imtech, Bam, Fugro om er een paar te noemen. En de shortpartijen komen allemaal van overzee!

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.