> Beurzen New York opgetogen richting beëdiging Joe Biden | Beursonline.nl

Beurzen New York opgetogen richting beëdiging Joe Biden

Gepubliceerd op 19 januari 2021 16:05 | Reacties: 2

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn daags voor de inauguratie van president-elect Joe Biden met winsten aan de handelsdag begonnen. Het aantreden van de Democraat wordt over het algemeen gezien als gunstig voor de markten, omdat zijn partij snelle en grootscheepse economische steunmaatregelen voorstaat. Diezelfde lijn zal de beoogde nieuwe minister van Financiën Janet Yellen volgen in haar verhoor voor de Senaat, dat door beleggers met belangstelling zal worden gevolgd.

De Dow-Jonesindex begon dinsdag 0,4 procent hoger op 30.918 punten. De S&P 500 klom 0,7 procent tot 3793 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 13.101 punten.

Beleggers keren terug van een lang weekend, aangezien de beurzen maandag gesloten bleven wegens Martin Luther King Day. Eerder werd al bekend dat Yellen voor de Senaat zal pleiten voor "groots" optreden van de Amerikaanse overheid bij het verzachten van de economische pijn van de coronacrisis.

Handelsberichten

Een keur aan bedrijven kwam met handelsberichten. Zakenbank Goldman Sachs meldde over het afgelopen kwartaal een nettowinst die meer dan verdubbeld was, geholpen door sterk gestegen commissies voor hulp bij fusies, beursgangen en effectenhandel. Het aandeel steeg 1,3 procent.

Branchegenoot Bank of America noteerde vrijwel vlak. De financieel dienstverlener rapporteerde een lagere winst, maar topman Brian Moynihan zag tegelijkertijd tekenen van herstel, bijvoorbeeld toegenomen consumentenbestedingen.

Microsoft (plus 0,6 procent) en General Motors kondigden aan samen te investeren in autonoom rijdende auto's. Beleggers beloonden het nieuws met een plus van bijna 7 procent voor de Amerikaanse autofabrikant.

Cruiseconcern Royal Caribbean bereikte een akkoord over de verkoop van zijn merk Azamara aan investeringsmaatschappij Sycamore Partners. Het aandeel van de door de coronacrisis geplaagde reisonderneming won 2,1 procent.

3 Posts
pietje-2005
0
drooglegging
0
ASML tilt in zijn eentje de NASDAQ op +1,5%

De AEX futures spuiten ook omhoog op de ADR notering aldaar.

Morgen voorbeurs, gaat de geldfontein spuiten begrijp ik, de bak met chips en borrelnootjes kan dan rondgaan.

WPA 2,40 euro, erg veel lucht zit er in hoor! de AEX kan morgen alle kanten op.
FlashHenk
0
quote:

drooglegging schreef op 19 januari 2021 21:12:


ASML tilt in zijn eentje de NASDAQ op +1,5%Voel je je wel lekker verder? Dit slaat echt helemaal nergens op.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.