'Resultaten TomTom verrassen niet'

Gepubliceerd op 19 april 2017 10:17 | Reacties: 6

TomTom (18 sep)

6,690 -0,045 (-0,67%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die TomTom woensdag presenteerde over het eerste kwartaal, voldoen aan de gemiddelde verwachtingen. Wel zijn de verkopen aan consumenten aan de zwakke kant. Dat concludeert analist Marc Zwartsenburg van ING (buy-advies) in een commentaar.

TomTom zag de omzet met 2 procent dalen, met name door een aanhoudend sterke afname van de verkoop van navigatiekastjes. De omzet uit zakelijke diensten zat wederom in de lift, maar steeg niet hard genoeg om het omzetverlies aan de consumentenkant helemaal te compenseren.

Het bedrijf handhaafde zijn prognoses voor heel 2017. Het gaat uit van een omzet tussen de 925 en 950 miljoen euro en een geschoonde winst per aandeel van 0,25 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend 5,4 procent naar 9,14 euro, bij een 0,6 procent hogere MidKap.

6 Posts
Grey01
1
Jaja Iex:

"Verlies en omzetdaling TomTom"
"Resultaten TomTom verrassen niet"

Prachtige Headlines. Gelukkig is de markt nu wel echt wakker geworden over dit kleine superpotentievolle beursgenoteerde bedrijfje.
apieslapie
0
verassen niet, maar toch gaat de koers ruim 5% omhoog. shorters kunnen nog goedkoop coveren. echte nieuws moet nog komen ooit, big bang, wanneer weten we niet.
Jejo303
1
De "big bang", kan vanmiddag tijdens de CC al gaan plaatsvinden, wanneer Harold Goddijn laat merken dat BU Consumer, afgeslpitst gaat worden. Duidelijk is wederom uit deze cijfers dat Consumer het anker is aan TomTom!

Gebeurt dit, dan gaat het echt los!
groeibriljant
0
Zie de Goddijntjes eerder door de voordeur vertrekken! Overname door Qualcomm, Nvidia, Apple, Baidu, Alibaba etc. tegen een koers van minimaal 30 euro. Nu eerst op eigen kracht snel naar de 15-20 euro.
RickBreda
0
De heer Goddijn kan ("niet") vertellen wat hij wil, ik laat me geen zand in de ogen strooien door zijn politiek correcte gezwam, veel woorden en uiteindelijk nietszeggend.

De koers gaat na zijn slappe optreden uiteraard zoals gepland weer langzaam naar beneden.
Waarom, omdat hij er denk ik bij gebaat is dat de koers rond dit niveau blijft hangen en er snel een goedkope overname kan gaan plaatsvinden (goedkoop is onder de €15,00).

Shortende plofkoppen, je kunt drukken wat je wil maar ik zie wel een gouden toekomst voor TT en het daarbij behorende hoge koersniveau, mijn stukken krijgen jullie echt niet!!!!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.