Stabiele omzet voor Euronext | Beursonline.nl

Stabiele omzet voor Euronext

Gepubliceerd op 19 mei 2017 om 08:06 | | Onderwerpen: Euronext 

Euronext (23 apr)

60,050 +0,100 (+0,17%)

AMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft afgelopen kwartaal de omzet nagenoeg gelijk gehouden ten opzichte van een jaar eerder. Dat bleek vrijdag uit een handelsbericht van de uitbater van effectenbeurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon.

De opbrengsten kwamen uit op 126,6 miljoen euro, een fractie meer dan een jaar eerder en ondanks lagere handelsvolumes. Die lagere volumes wist Euronext onder meer te compenseren met sterke noteringsactiviteiten. Daar groeide de omzet met 33 procent tot bijna 19 miljoen euro.

Stappen die gezet zijn onder het strategisch groeiplan droegen 1 miljoen euro aan omzet bij. Company Webcast, een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in zogeheten webcast- en webinar-diensten en waarin Euronext in februari een belang van 51 procent verwierf, droeg 0,8 miljoen euro aan omzet bij.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 70,5 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 71,8 miljoen euro. De ebitda-marge bedroeg 55,7 procent. Onder de streep resteerde een winst van 43,9 miljoen euro. Dat is 9 procent minder dan een jaar eerder. Een financiële prognose voor heel 2017 gaf Euronext vrijdag niet.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.