Kleine koersuitslagen op beurzen Azië | Beursonline.nl

Kleine koersuitslagen op beurzen Azië

Gepubliceerd op 19 mei 2017 om 08:11 | | Onderwerpen: Azië 

TOKIO (AFN) - De aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten vrijdag overwegend kleine kleine koerswinsten optekenen. De handel in Azië kreeg wat steun van het voorzichtig herstel op Wall Street na eerdere zware verliezen. Beleggers blijven echter terughoudend gezien de politieke onrust in de Verenigde Staten en Brazilië.

De Nikkei-index in Tokio sloot met een plusje van 0,2 procent op 19.590,76 punten. Eerder deze week kreeg de Japanse beurs nog flinke tikken door de onrust onder beleggers over de affaires waarin de Amerikaanse president Trump is verwikkeld. Daar kwam vervolgens nog de omkopingszaak rond de Braziliaanse president bovenop.

De onrust op de beurzen heeft geleid tot een vlucht van investeerders in veilig geachte beleggingen, waaronder de Japanse yen. De yen is afgelopen week dan ook behoorlijk in waarde gestegen. Een duurdere yen is onder meer negatief voor Japanse exporteurs.

De Hang Seng in Hongkong boekte een winst van 0,3 procent in de tussentijdse handel. De Kospi in Seoul steeg 0,1 procent. In Sydney daalde de All Ordinaries 0,2 procent.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.