'Kleine plussen bij opening Damrak' | Beursonline.nl

'Kleine plussen bij opening Damrak'

Gepubliceerd op 19 mei 2017 om 08:24 | Reacties: 3

AEX (22 jun)

560,340 +7,740 (+1,40%)

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam gaat vrijdag naar verwachting iets hoger openen, net als de andere beurzen in Europa. Beleggers blijven wel wat voorzichtig na de onrust van de afgelopen dagen, die met name werd veroorzaakt door de reeks affaires waarin de Amerikaanse president Donald Trump is verwikkeld.

Wall Street toonde donderdag enig herstel van eerdere zware verliezen. De graadmeters in New York gingen tot 0,7 procent omhoog. Op de Europese beurzen was het sentiment nog wel negatief. De AEX-index op Beursplein 5 daalde 0,9 procent op 524,52 punten. De MidKap zakte 1,1 procent tot 778,59 punten. Parijs, Frankfurt en Londen sloten tot 0,9 procent lager.

Beursuitbater Euronext mag op belangstelling rekenen op het Damrak. De exploitant van de beurzen in Amsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon boekte afgelopen kwartaal een vrijwel stabiele omzet, ondanks lagere handelsvolumes. De nettowinst daalde.

Kredietbeoordelaar S&P verhoogde kredietwaardigheid van roestvrijstaalbedrijf Aperam. S&P wees daarbij op de sterke operationele prestaties van Aperam. Moody's verhoogde de outlook van DSM van negatief naar stabiel.

Chemicaliëndistributeur IMCD neemt de activiteiten van het Amerikaanse Bossco Industries op het gebied van distributie van speciaalchemieproducten over. Daarmee breidt IMCD zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten uit. Er werd geen overnamebedrag genoemd.

Op macro-economisch vlak liet het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) weten dat de investeringen in Nederland in maart zijn toegenomen, net als de consumentenbestedingen. Het consumentenvertrouwen ging in mei echter omlaag.

Er kwamen ook cijfers over de Duitse producentenprijzen naar buiten en in de middag komt informatie over het Europese consumentenvertrouwen. In de VS staan geen belangrijke macrogegevens op de rol.

De euro noteerde voorbeurs 1,1111 dollar, tegen 1,1123 dollar bij het slot in Europa op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,8 procent hoger op 49,77 dollar en Brent steeg 0,7 procent tot 52,90 dollar.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
orap
0
volgens mij heeft de daling van de beurs helemaal NIETS met Trump te maken. Dat is alleen maar weer mediahype en geroeptoeter van journalisten. Het is een normale reactie nadat de beurs al maanden gestegen is. De Nederlandse economie staat er gewoon uitstekend voor.
Ik ben het eens met Trump dat journalisten en media niet meer te vertrouwen zijn
Bellboy12
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.