'Werk te doen voor OPEC nu voorraden oplopen'

Gepubliceerd op 19 mei 2019 09:16 | Reacties: 3 | Onderwerpen: OPEC 

Royal Dutch Shell A (11:19)

13,906 -0,036 (-0,26%)

JEDDAH (AFN/BLOOMBERG) - De olieproducerende landen verenigd in de OPEC en zijn partners moeten meer doen om vraag en aanbod van olie in balans te houden. Momenteel lopen de wereldwijde voorraden op en daarmee lijkt verder ingrijpen door het kartel noodzakelijk. Dat zegt de minister van Olie van de Verenigde Arabische Emiraten.

De olieministers van de OPEC en zijn bondgenoten zijn dit weekend bijeen in Saudi-Arabië. Ze besloten eerder tot een productiebeperking om zo de prijzen te stutten. De vraag is of dergelijke maatregelen ook in de tweede jaarhelft nodig zijn. Kenners gaan er in doorsnee van uit dat de productiebeperking tot het einde van dit jaar gehandhaafd blijft.

De Amerikaanse president Donald Trump legde Iran onlangs weer zware sancties op die de export van olie in de weg zitten. Ook de problemen in Venezuela en Libië en de crisis over vervuilde Russische olie dreigen zetten productie onder druk. De OPEC-landen waken er voor om de kranen te snel open te zetten.

3 Posts
ooievaar49
0
Snap het niet goed. Grote voorraden en toch zijn de olieprijzen gestegen en helemaal de prijzen aan de pomp. Gaan we dan als er meer balans is lagere prijzen aan de pomp krijgen?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.