AEX in de plus | Beursonline.nl

AEX in de plus

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 16:06 |

AEX (18 okt)

572,720 -3,550 (-0,62%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdag halverwege de middag in de plus. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve (Fed), die de rente in de Verenigde Staten conform verwachting verlaagde. De beleidsmakers van de centrale bank zijn echter verdeeld over het toekomstige rentebeleid.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.45 uur 0,3 procent in de plus op 578,65 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 840,10 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,6 procent. De Londense FTSE won 0,6 procent.

Banken en verzekeraars stonden bij de grootste stijgers. Verzekeraar Aegon en ING waren de sterkste stijger in de AEX met winsten van respectievelijk 2 procent en 1,8 procent. Ook elders in Europa behoorden de financiële bedrijven tot de grootste winnaars. In Parijs stegen BNP Paribas, Crédit Agricole en Société Générale tot 2,4 procent. Deutsche Bank won in Frankfurt 2 procent.

ArcelorMittal

Staalproducent ArcelorMittal kampte met een waarschuwing van zijn Amerikaanse branchegenoot U.S. Steel en was de grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak met een min van 4,2 procent. IMCD daalde 0,4 procent. De chemicaliëndistributeur heeft zijn Indiase branchegenoot Monachem overgenomen.

In de MidKap ging advies- en ingenieursbureau Arcadis aan kop met een plus van 2,9 procent. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een min van 2,4 procent. PostNL stond vlak. Pakketbezorgers DHL, DPD, GLS en Packs hebben volgens De Telegraaf harde kritiek op de fusie tussen PostNL en Sandd. Onlangs wees de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het samengaan van de twee postbedrijven af. De twee hebben nu aan het kabinet gevraagd of ze toch samen mogen gaan.

Olieprijzen

In Frankfurt daalde Rocket Internet 0,6 procent. De Duitse start-upinvesteerder boekte in de eerste jaarhelft fors meer winst. Topman Oliver Samwer sprak van een goed begin van het jaar. De Britse online kledingverkoper Next zakte 4,4 procent na tegenvallend halfjaarbericht.

De euro was 1,1063 dollar waard, gelijk aan een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 58,75 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 64,71 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.