> Inflatie eurozone weer negatief in december | Beursonline.nl

Inflatie eurozone weer negatief in december

Gepubliceerd op 20 januari 2021 12:00 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Europa  inflatie 

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone was in december opnieuw negatief, aldus voorlopige cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Vooral de zwakkere energieprijzen oefenen druk uit op het prijspeil in de eurolanden. Ook de gedaalde vraag naar bepaalde producten door de coronacrisis speelt een rol.

De inflatie kwam voor de vierde maand op rij uit op min 0,3 procent. In december 2019 bedroeg de inflatie nog 1,3 procent. De kerninflatie, dus zonder de invloed van de sterk schommelende prijzen voor energie en levens- en genotsmiddelen, was in december 0,2 procent, gelijk aan een maand eerder.

De grootste negatieve inflatie binnen de eurozone werd gemeten in Griekenland met min 2,4 procent. In Nederland was de inflatie wel positief met 0,9 procent.

2 Posts
drooglegging
0
2,4% deflatie in EU land Griekenland is opmerkelijk, de Mcdonald index doet daar -30% schat ik zo in: dezelfde hamburger is daar dus 30% goedkoper dan in ons landje.

Morgen waar weer eens wat gaan aankondigen, "2% of net onder de 2% inflatie als gewenst nivo"

Met stimuli pakketten van 2,2 triljalala euro lukt het dus niet!, dat geld stroomt namelijk gelijk door naar de aandelen, huizenprijzen en internet coins, heeft niets dus niets met de echte economie te maken.

Elk huishouden binnen de EU 1200 euro naar Amerikaans voorbeeld, geen opkoop van staatsobligaties(die markt is eigenlijk al droog gekookt, compleet opgekocht)
Gewone mensen kunnen dan gewone dingetjes doen, en misschien ontstaat er dan een heel klein beetje inflatie!
adritromp
0
Het enige jammere is dat dit word betaald door extra belastingen, dus Jan modaal houd iedere maand minder over om te besteden.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.