> Amazon hekelt dubbele concurrentiezaak Italië en Brussel | Beursonline.nl

Amazon hekelt dubbele concurrentiezaak Italië en Brussel

Gepubliceerd op 20 januari 2021 13:45 | | Onderwerpen: Italië 

Amazon.com (05 mrt)

3.000,460 +22,890 (+0,77%)

AMAZON.COM INC. DL-,01 (05 mrt)

2.498,000 +0,500 (+0,02%)

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft bij een Europese rechter gevraagd om een einde te maken aan een Italiaans mededingingsonderzoek naar het webwinkelbedrijf. De Europese Commissie onderzoekt namelijk dezelfde klachten over mogelijke concurrentievervalsing door het Amerikaanse techbedrijf.

"Als de Europese Commissie een zaak onderzoekt, bepaalt het Europese recht dat nationale mededingingsautoriteiten niet hetzelfde onderwerp mogen onderzoeken", stelt Amazon. De klacht tegen het parallelle onderzoek is ingediend bij het Gerecht van de Europese Unie.

Zowel de Italiaanse concurrentiewaakhond als de Europese Commissie verdenkt Amazon ervan de concurrentie te vervalsen door hun omgang met externe verkopers. Zij zouden een prominentere plaats krijgen op verkoopsites van Amazon als ze gebruikmaken van logistieke diensten en bezorgingsdiensten van datzelfde techbedrijf.

De Europese Commissie bracht in november een formele klacht naar buiten tegen vermeende concurrentievervalsing door Amazon. Daarin beschuldigde Brussel het webwinkelbedrijf er ook van gegevens van externe verkopers te misbruiken om zelf te kunnen concurreren met die handelaren.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.