Biotech-fondsen fors goedkoper

Gepubliceerd op 20 februari 2019 19:21 | Reacties: 4 | Onderwerpen: biotechnologie 

Pharming (12:33)

1,212 +0,021 (+1,76%)

AMSTERDAM (AFN) - Vier in Amsterdam genoteerde biotechbedrijven hebben vorig jaar fors aan waarde ingeleverd. Vooral in de tweede helft van het jaar kregen Pharming, Galapagos, Probiodrug en Kiadis Pharma klappen. Toen verloren ze gemiddeld ruim een kwart aan beurswaarde, blijkt uit de Biotech Barometer van beurshuis Euronext.

Daarmee deden de vier Nederlandse biotechbedrijven het ongeveer even slecht als de in Frankrijk genoteerde branchegenoten. Die verdeelden hun neergang echter geleidelijker over het jaar. Belgische biotechfondsen kregen er juist bijna een vijfde aan waarde bij, maar werden daarbij geholpen door een opmerkelijke stijging in de eerste jaarhelft.

De vier in Amsterdam genoteerde biotechbedrijven zijn goed voor 36 procent van de totale beurswaarde van 14 miljard euro die de 50 beursfondsen in de Biotech Barometer vertegenwoordigen. De acht Belgische ondernemingen zijn goed voor 31 procent en de 38 Franse beursfondsen zijn goed voor de resterende 33 procent van de beurswaarde.

Van alle uitstaande aandelen in die vijftig bedrijven is bijna twee derde in handen van twintig grote institutionele beleggers. Europese partijen hielden daarbij hun belang aan, terwijl Amerikaanse institutionele beleggers in de tweede helft van vorig jaar deels uitstapten.

4 Posts
Novice7
0
Jammer dat er niet bij staat dat Galapagos alweer bijna op het oude niveau is en zodra het Finch persbericht dit kwartaal komt hoogstwaarschijnlijk weer ver boven de 100 euro zal noteren. arGEN-X afgelopen 3 maanden +48% en stapelt het ene na het andere ATH.
Ontop1
0
Het zijn denk ik maar 2 fondsen die flink vooruitgingen in 2018 in België.
En dat zijn de Lama's Ablynx en ARGENX
Ablynx is inmiddels verdwenen van de beurs door overname .....
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.