Ajax moet vrezen voor Europese uitschakeling

Door AFN op 20 februari 2020 21:32 | Views: 2.212

GETAFE (AFN) - Voor Ajax wordt het bereiken van de achtste finales van de Europa League komende donderdag een loodzware opgave. De voetbalkampioen van Nederland verloor de uitwedstrijd tegen Getafe (2-0), de huidige nummer 3 van Spanje die er echt alles aan deed om het spel van de bezoekers uit Amsterdam te ontregelen.

Deyverson opende in de 37e minuut de score in de voorstad van Madrid. Kenedy vergrootte in blessuretijd de problemen van Ajax na balverlies van invaller Perr Schuurs. Getafe liet het gastteam geen moment in het ritme komen. De Spanjaarden irriteerden de tegenstander met overtredingen en provocerend gedrag. De Amsterdammers kreeg nauwelijks kansen en zag een einde komen aan een mooie serie van 14 Europese uitwedstrijden zonder nederlaag op rij.

De return van de zestiende finales van de Europa League is komende donderdag in de Johan Cruijff ArenA. Nicolás Taglifico mist de tweede wedstrijd tegen Getafe. Hij kreeg een gele kaart en is een duel geschorst. Doelman André Onana keert volgende week wel weer terug. Hij ontbrak in de uitwedstrijd wegens een schorsing.