'TomTom lager na handelsbericht'

Gepubliceerd op 20 oktober 2017 10:03 | Reacties: 3

TomTom (18 sep)

6,690 -0,045 (-0,67%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeel TomTom stond vrijdag onder druk op Beursplein 5. De navigatiespecialist verlaagde zijn omzetverwachting voor het hele jaar van 925 miljoen naar 900 miljoen euro.

TomTom kondigde eerder al aan het mes te zetten in zijn consumententak, die onder meer navigatiekastjes en sporthorloges maakt, en verwacht daardoor lagere opbrengsten. De cijfers van TomTom zijn positief als de afschrijving voor reorganisatiekosten buiten beschouwing wordt gelaten. Zonder die eenmalige afboeking van ruim 15 miljoen euro was de brutowinst hoger dan gedacht, concludeert analist Marc Zwartsenburg van ING.

TomTom presenteerde verder wel een tegenvallende omzet van 218 miljoen euro over het afgelopen kwartaal door lagere opbrengsten van de consumententak. Om die reden verlaagde TomTom ook zijn omzetverwachtingen voor het jaar. ING wijst er echter op dat de winstverwachting op peil bleef en dat die bovendien te overtreffen is door de verbeterde winstmarge.

Verwachtingen

Kempen-analist Sander van Oort sprak van een gemengde set aan cijfers. Qua omzet werden de verwachtingen niet gehaald, maar onder de streep werden de prognoses verslagen. Lagere marges bij de niet-kernconsumentenactiviteiten wogen op de resultaten, aldus Van Oort.

Kepler Cheuvreux-analist Peter Olofsen noemde de tussentijdse koersdaling van 3 procent tot 4 procent ,,een klein beetje overdreven''.

ING handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 15,50 euro. Kempen heeft een neutral-advies en Kepler Cheuvreux hanteert een hold-beoordeling. Het aandeel stond omstreeks 10.50 uur met een verlies van 3 procent op 9,04 euro onderaan in de Midkap.

4 Posts
apieslapie
0
[verwijderd]
0

BYE, BYE Sports
BUY het aandeel, zolang het nog kan aan enkele cijfers voor de komma.

gisteren voor mij althans verreweg de beste dag en dat in 2 jaar vol van frustratie nadat TT falende is geweest de high van eind 2015 @ 12 euro te kunnen vasthouden, laat staan overtreffen.

het stappenplan voor kapitalisatie gaat eindelijk vorm krijgen
- exit sports
- melken PND tot houdbaarheidsdatum en die nadert snel
- verkoop Telematics
- verkoop Maps & Licensing, het absolute kroonjuweel

gaat wellicht nog wel een goede 3 @ 4 jaar overheen eer dat t kroonjuweel aan de beurt is, maar stap voor stap zou de som der delen goed voor 20 @ 25 euro moeten zijn.

voor komend jaar 2018, zou een beterende range van 10-12 euro mogelijk moeten zijn, is ook precies wat de analisten verwachten, consensus op 12 maand 10,70 euro voor koersdoel.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.