Wall Street hoger door belastingplan | Beursonline.nl

Wall Street hoger door belastingplan

Gepubliceerd op 20 okt 2017 om 19:36 |

NY-DJ-Industrial Avg (17 okt)

25.706,680 -91,740 (-0,36%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan vrijdag in het groen. Beleggers in New York zijn optimistisch over de belastinghervormingen die president Donald Trump wil doorvoeren. Industrieconcern General Electric (GE) gaat tegen de trend in naar beneden na een winstwaarschuwing en tegenvallende kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,6 procent hoger op 23.299 punten. De brede S&P 500 ging 0,5 procent vooruit tot 2573 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 6638 punten.

De Amerikaanse Senaat is akkoord gegaan met de begroting voor het fiscale jaar 2018. Daardoor is het makkelijker geworden om volgend jaar een grote belastinghervorming door te voeren die gunstig moet uitpakken voor het Amerikaanse bedrijfsleven en de economie.

JPMorgan Chase

De bankensector profiteerde vooral van het nieuws. JPMorgan Chase won bijvoorbeeld 1,7 procent aan marktwaarde en Citigroup ging 1,1 procent omhoog. Bank of America deed het ruim 2 procent beter.

GE gaf een winstalarm voor heel 2017 vanwege de moeilijke marktomstandigheden bij de energieactiviteiten. Topman John Flannery sprak van een zeer uitdagend kwartaal voor het industriële conglomeraat. Het aandeel dook 0,3 procent in het rood.

Procter & Gamble

Ook was- en verzorgingsmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) opende de boeken. Deze resultaten werden eveneens lauw ontvangen en de koers van P&G zakte 4 procent. Betalingsverwerker PayPal maakte donderdag nabeurs cijfers bekend. Die waren beter dan verwacht en PayPal sprong 4,3 procent omhoog.

Andere bedrijven die met kwartaalpublicaties kwamen waren onder meer industrieconcern Honeywell, uitzendbedrijf ManpowerGroup en de oliedienstverleners Schlumberger en Baker Hughes.

Celgene

Biotechnoloog Celgene kelderde bijna 10 procent, nadat werd aangekondigd dat het stopt met testen voor een middel tegen de ziekte van Crohn.

Verder bleek dat de verkoop van bestaande woningen in de VS in september onverwacht is toegenomen.

De euro was 1,1781 dollar waard, tegen 1,1770 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 51,46 dollar. Brent won 0,4 procent tot 57,48 dollar.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.