Accell wil nieuwe president-commissaris | Beursonline.nl

Accell wil nieuwe president-commissaris

Gepubliceerd op 21 jan 2019 om 08:28 |

Accell (23 aug)

22,650 -0,350 (-1,52%)

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell is begonnen met een zoektocht naar een nieuwe president-commissaris. Het bedrijf wil daarmee de raad van commissarissen versterken. De huidige voorzitter van de raad van commissarissen, Ab Pasman, blijft die functie vervullen tot er een opvolger is geworden. Ook daarna blijft hij commissaris tot zijn termijn over een jaar afloopt.

De beslissing van de fietsenfabrikant komt als reactie op een oproep van aandeelhouders tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering in oktober, aldus topman Ton Anbeek. Met name grootaandeelhouder Teslin verweet Pasman dat een bod van Pon werd afgewezen, terwijl Accell er slechter voorstond dan de aandeelhouders wisten. ,,De raad van commissarissen had dit wel moeten en kunnen weten'', liet Teslin destijds weten.

Teslin, dat een belang van tussen de 15 en 20 procent heeft in Accell, verwelkomt de zoektocht naar een nieuwe president-commissaris. De grootaandeelhouder hoopt dat een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij de aandeelhoudersvergadering op 24 april het stokje van Pasman over kan nemen en ,,het vertrouwen kan herstellen''. Teslin verwacht bovendien dat Pasman op dat moment opstapt als commissaris, zoals de investeerder in oktober eiste.

De nieuwe voorzitter moet volgens Accell het veranderingsproces gaan begeleiden. Het bedrijf kondigde vorige maand aan de Amerikaanse activiteiten van de hand te willen doen en zich te willen richten op Europa. In maart vorig jaar had Accell al een focus op elektrische fietsen aangekondigd. Verder wilde de onderneming de marketing en de online verkoopkanalen verbeteren.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.