EU schrapt voor miljoenen subsidie Hongarije | Beursonline.nl

EU schrapt voor miljoenen subsidie Hongarije

Gepubliceerd op 22 feb 2012 om 11:58 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Europa  Hongarije 

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie schrapt vanaf volgend jaar voor honderden miljoenen subsidies voor Hongarije. Brussel straft daarmee het Oost-Europese land voor zijn slechte begrotingsbeleid. Dat maakte het dagelijks bestuur van de Europese Unie woensdag bekend.

Het gaat om 495 miljoen euro uit de subsidiepot voor regionale ontwikkeling. Dat is niet de volledige subsidiestroom die Hongarije ontvangt. Het schrappen van de geld moet Hongarije aansporen zijn buitensporig begrotingstekort aan te pakken.

Europees Commissaris Olli Rehn zei dat het land al sinds de toetreding tot de EU niet voldoet aan de eisen van het begrotingsbeleid en dat het land meerdere malen uitstel heeft gekregen om het huishoudboekje op orde te brengen. Tevergeefs, want ook voor volgend jaar komt het begrotingstekort hoger uit dan toegestaan volgens de regels.

Aansporing

Rehn benadrukte dat het deels schrappen van de subsidie niet gezien moet worden als straf, maar als aansporing om orde op zaken te stellen. ,,De maatregelen zijn eerlijk en proportioneel.''

Als Hongarije maatregelen neemt die het begrotingstekort terugdringen en als het land dat doet voor het einde van het jaar, kan het geld weer vrijgegeven worden. Rehn gaat ervan uit dat Hongarije dit zal doen voordat de straf ingaat. Hongarije kon volgend jaar 1,7 miljard euro aan subsidies voor regionale ontwikkeling tegemoet zien.

Beleidsaanpassing

De Europese Commissie maakt gebruik van de uitbreiding van bevoegdheden om landen die hun financiën niet op orde hebben vooraf te waarschuwen dit aan te passen. Waarschuwingen van Brussel aan het adres van België leidden tot een beleidsaanpassing door de regering, zodat verdere stappen vermeden werden.

Omdat Hongarije geen deel uitmaakt van de eurozone, kan het geen boete krijgen. Daarom is besloten het land via subsidies aan te pakken.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
schrap alle subsidies en de eu erbij, dat zijn de inventieve uitvinders van het ombrengen van de inventiviteit om eindelijk duurzaam te gaan, en maar vriendjespolitiek bedrijven door subsidies.
+
0
laat ook zij, hun eigen broek ophouden!

en wij maar inleveren,(pensioen-daarbij horend pensioenleeftijd) wat een waanzin!
dentroef
0
pres orban met overgrote meerderheid verkozen , dan ben je vanzelf aangeschoten wild bij de EU commissie .

Zijn beleid om het Austerisme van de EUSSR een menselijk gelaat te geven valt niet in goede aarde bij de centale commissie . Als ie zo verder gaat krijgen we een Budapeste lente
[verwijderd]
0
draagvlak is nul voor de eu en de ecb hier. wordt tijd dat die luitjes daar zich dat realiseren, spanje bgint al te roepen wij vinden het genoeg zo en bekijk het maar, en dat alles zonder straf. hier wordt dan de J op het matje geroepen door een stel polderdumpers in brussel die maar heen weer reizen tussen 2 paleizen en niets doen, heeft u we eens zo'n eu bobo gezien?? ik niet , in onze straat is nog steeds bezocht door dit soort ongedierte.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.