'ASR doet wat het belooft' | Beursonline.nl

'ASR doet wat het belooft'

Gepubliceerd op 22 feb 2017 om 09:46 | | Onderwerpen: ASR 

ASR Nederland (14:45)

34,790 +0,350 (+1,02%)

AMSTERDAM (AFN) - ASR heeft de verwachtingen waargemaakt. Dat schrijft analist Matthias De Wit van KBC Securities in een commentaar op de jaarcijfers die de verzekeraar woensdag publiceerde.

De winstcijfers zijn over het geheel genomen beter dan verwacht, meent De Wit. Zo viel de operationele winst in de tweede jaarhelft 6 procent hoger uit dan de markt gemiddeld had voorzien. Dat is vooral te danken aan sterke resultaten uit levensverzekeringen.

De onderliggende solvabiliteitsratio voldeed daarentegen net niet aan de verwachtingen. Daarom noemt De Wit de resultaten over het geheel genomen in lijn met de verwachtingen.

Solide

ING is eveneens te spreken over de resultaten van ASR. Analist Albert Ploegh noemt die ,,gewoon erg solide en geruststellend''. Dat de verzekeraar meer dividend uitkeert dan bij de beursgang werd beloofd, komt volgens hem niet als een volslagen verrassing. ASR leverde het hele jaar meer dan waar de markt op rekende, aldus de kenner.

Het advies bij ING blijft buy, met een richtprijs van 26 euro. KBC handhaaft zijn hold-advies. Het koersdoel gaat wel omhoog naar 25 euro, met het oog op de recente rentestijging.

Het aandeel ASR steeg woensdag in de vroege handel 3,5 procent tot 25,53 euro. Daarmee was het veruit de sterkste stijger in de 0,2 procent hogere MidKap.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.