Pinterest dicht bij beursgang | Beursonline.nl

Pinterest dicht bij beursgang

Gepubliceerd op 22 mrt 2019 om 21:49 | Reacties: 1

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Pinterest heeft de benodigde papieren ingeleverd voor zijn beursgang. Het bedrijf achter de populaire afbeeldingenzoek- en deelsite was achter de schermen al langer bezig met een beursnotering.

Het bedrijf uit San Francisco heeft nog geen exacte datum gegeven voor de stap naar de beurs, maar spreekt in zijn bij beurstoezichthouder SEC ingediende prospectus over ,,zo spoedig als haalbaar". Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het waarschijnlijk in april zal plaatsvinden.

Hoeveel geld Pinterest van plan is op te halen is evenmin duidelijk. Betrokkenen schatten dat het op een bedrag van rond de 1,5 miljard dollar gaat voor de stukken die worden aangeboden. De totale waarde van het bedrijf zou daarmee uitkomen op zo'n 12 miljard dollar.

Pinterest is een soort digitaal prikbord. De gebruikers kunnen er onder meer afbeeldingen, ideeën en recepten van andere bronnen op internet vastpinnen. Marktkenners rekenen dat de komende tijd meer grote technologiebedrijven de stap naar de beurs maken.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.