'Eerste kwartaal ASMI beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 22 april 2020 09:39 |

ASMI (12:41)

145,850 +3,400 (+2,39%)

AMSTERDAM (AFN) - ASM International (ASMI) presteerde in het eerste kwartaal beter dan verwacht. Dat constateren analisten van KBC Securities. Zij merken ook op dat de onderneming geen wijzigingen aanbracht in zijn dividend en aandeleninkoopprogramma.

De chiptoeleverancier verruimde wel de omzet-bandbreedte voor het tweede kwartaal. Voor die periode voorziet ASMI nu een omzet van tussen de 300 miljoen euro en 350 miljoen euro, van een eerdere 330 miljoen euro tot 350 miljoen euro. Die verandering wijt het bedrijf aan de onzekerheden rond de corona-uitbraak.

De coronapandemie maakt het moeilijker voorspellingen te doen over de korte termijn, constateert KBC dan ook. Desondanks handhaven de marktvorsers het koopadvies op het aandeel ASMI, dat woensdag omstreeks 09.45 uur 1,9 procent hoger stond op 100,55 euro.

Analisten van ING, die ook een koopadvies hanteren op ASMI, spreken van een "geruststellende update" van ASMI te midden "een coronastorm". ING constateert daarbij dat de kaspositie van ASMI erg sterk blijft.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.