'SocGen bekijkt opties dochter Lyxor' | Beursonline.nl

'SocGen bekijkt opties dochter Lyxor'

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 14:31 | Reacties: 1 | Onderwerpen: Opties 

Société Générale (10:15)

30,995 -0,225 (-0,72%)

PARIJS (AFN) - De Franse bank Société Générale bekijkt de opties voor zijn vermogensbeheerdochter Lyxor, dat een beheerd vermogen heeft van circa 151 miljard euro. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

SocGen zou kijken naar meerdere mogelijkheden waaronder een verkoop of een fusie van het onderdeel, onder druk van felle concurrentie op de markt voor vermogensbeheer. Er is nog geen definitief besluit genomen en SocGen kan ook besluiten Lyxor te behouden, aldus de bronnen. De Franse bank is bezig kosten te besparen door onder meer banenverlies en onderdelen te verkopen om zo financieel sterker te worden.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dasokwat
0
Banken leven van de rente, hoe kunnen ze ooit van negatieve rente leven.

Hun enige overlevingskans is de tarieven voor de klanten maar weer eens te verhogen.
De klanten die door de belasting al bestolen worden , omdat die aannnemt dat ze minstens 4% rente ontvangen, en daardoor vermogensbelasting afdragen
objectief
0
quote:

dasokwat schreef op 22 augustus 2019 16:08:


De klanten die door de belasting al bestolen worden , omdat die aannnemt dat ze minstens 4% rente ontvangen, en daardoor vermogensbelasting afdragen


Maar die vermogensbelasting vloeit toch in de Schatkist en daarmede doen ze wellicht betere dingen dan wijzelf. Het is maar hoe je het bekijkt.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.