AEX krabbelt op na koersval

Gepubliceerd op 22 september 2020 09:10 | Reacties: 3

AEX (30 okt)

533,88 -0,55 (-0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam krabbelde dinsdag op na de koersval een dag eerder. Ook de andere Europese beursgraadmeters toonden wat herstel. De banken bleven in de schijnwerpers staan na de onthullingen over verdachte transacties in de sector. Ook hielden beleggers de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in Europa in de gaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 539,75 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 801,95 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 0,8 procent.

ASMI behoorde tot de kopgroep in de AEX met een winst van dik 3 procent na berichten dat chipbedrijf ASM Pacific Technologies (ASMPT) mogelijk van de beurs in Hongkong verdwijnt. De voormalig dochteronderneming van ASMI zou volgens ingewijden in gesprek zijn met potentiële investeerders. ASMI heeft momenteel nog een belang van circa 25 procent in ASMPT, dat overigens ontkent dat er een plan is om van de beurs te gaan.

Biotechnoloog Galapagos sloot de rij met een min van 1,5 procent. ING daalde 0,6 procent. De Russische oliemiljardair Roman Abramovitsj heeft via bankrekeningen bij ING Nederland voor ruim 1 miljard euro aan transacties gedaan die door Deutsche Bank als verdacht werden gezien. Dat melden journalisten van Investico, Trouw en Het Financieele Dagblad. ING kelderde maandag ruim 9 procent na berichten dat de Poolse dochter van de bank zijn klanten jarenlang zou hebben geholpen om dubieus geld vanuit Rusland weg te sluizen.

Postbedrijf PostNL stond bovenaan in de MidKap met een plus van 2,9 procent. Bouwer BAM was de grootste daler met een verlies van ruim 2 procent. Bij de kleinere bedrijven klom Alfen meer dan 3 procent. De laadpalenmaker gaat 4000 laadpunten leveren aan energiebedrijf Vattenfall. De opdracht kan nog verder worden uitgebreid.

TUI won 1,9 procent in Frankfurt na een handelsupdate. Het Duitse reis- en luchtvaartconcern wil de kosten met bijna een derde omlaag brengen. Daardoor staan 8000 banen op de tocht. Vanwege de coronacrisis heeft TUI zijn capaciteit voor de komende winter verder teruggeschroefd tot 40 procent van het normale niveau.

De euro was 1,1725 dollar waard, tegen 1,1733 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 39,27 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 41,50 dollar per vat.

4 Posts
Jopie1962
0
Je ziet in deze tijden dat Goud en Zilver een vluchtheuvel is, in die zin dat men van die heuvel áf vlucht. Goud en vooral zilver lekker in de min de laatste dagen. Nieuw koopmoment in aantocht?
Cheff
0
quote:

Gouden tijden voor de shorters schreef op 22 september 2020 13:24:


Voor hoelang? Morgen weer fors in het rood?


Het woord tweede golf is zojuist al gevallen in de persconferentie met kabouter plop van het RIVM.
Inmiddels loopt de winst dan ook alweer gestaag terug....
Ben heel benieuwd waar we staan eind van de middag, maar ik verwacht niet dat een een flinke plus zal zijn. Maximaal denk ik een bescheiden plusje.

Maan Arkenbosch
0
De AEX stuitert langzaam omlaag naar ongeveer 500 punten. Er hangen teveel zwarte (onzekere) wolken boven de beurs: BREXIT, 2e corona epidemie, verkiezingen V.S.,Zuid E.U. pandemie perikelen, Ongelimiteerde opzuigen van Zuid E.U. landen leningen door E.C.B. waar Duitsland en Nederland fel tegen is. Opgeblazen E.C.B. balans TARGET 2, Chinees gewroet in Stille Zuidzee (Taiwan),oplopende faillissementen en ontslagen. september en oktober zijn geen al te beste maanden vanuit het verleden....
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.