> Grote bank HSBC wil bijna helft minder kantoren door thuiswerk | Beursonline.nl

Grote bank HSBC wil bijna helft minder kantoren door thuiswerk

Gepubliceerd op 23 februari 2021 12:40 | Reacties: 2

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De grote Britse bank HSBC is van plan op de langere termijn het gebruik van kantoorruimte met 40 procent te verlagen omdat vanwege de coronapandemie veel meer thuis wordt gewerkt. Dat maakte de grootste bank van Europa bekend bij de publicatie van zijn cijfers.

HSBC telt wereldwijd ongeveer 226.000 werknemers, 85 procent van hen is in staat om thuis te werken, aldus de bank. Om dit mogelijk te maken werden tienduizenden laptops en andere thuiswerkspullen aan het personeel verstrekt. Het bedrijf gaf aan dat zijn hoofdkantoor in het Londense financiële zakendistrict Canary Wharf behouden blijft, maar elders in de Britse hoofdstad wordt gekeken naar het beëindigen van huurovereenkomsten voor kantoorruimte als contracten aflopen. De maatregelen zullen ook helpen met het verlagen van kosten.

"De coronapandemie heeft ons geleerd dat veel functies effectief kunnen worden uitgevoerd buiten kantoor", stelt HSBC. Ook bij andere grote Britse banken zoals Standard Chartered zal meer werk vanuit huis worden gedaan. In Nederland zouden grote bedrijven zoals verzekeraar Aegon en postbezorger PostNL plannen hebben om kantoren te sluiten nu meer vanuit huis wordt gewerkt.

4 Posts
Jopie1962
0
"Grote bank HSBC wil bijna helft minder kantoren door thuiswerk"

En meteen zie je de onroerend-goed boeren omhoog gaan. Tsssss.
HannibalB
0
quote:

Jopie1962 schreef op 23 februari 2021 13:29:


"Grote bank HSBC wil bijna helft minder kantoren door thuiswerk"

En meteen zie je de onroerend-goed boeren omhoog gaan. Tsssss.


Misschien verwacht de markt dat de panden worden getransformeerd tot huizen
drooglegging
1
In ons landje niet veel anders, Sloterdijk Amsterdam staat leeg, niet alleen die 15 fancy hotels op het stationsplein, je kunt er gewoon langs de weg parkeren.

De laatste jaren zijn er daar al veel kantoren omgetoverd tot hotels, of dit ooit weer opgevuld gaat worden!

De leegstand omtoveren tot kleine, betaalbare woon-units? oh nee, dat mag niet van de haag, dan krijgen we overaanbod en gaan de prijzen zakken, dat is zeker geen beleid, eerder het knechten van het klootjesvolk.
objectief
0
quote:

drooglegging schreef op 23 februari 2021 13:46:De leegstand omtoveren tot kleine, betaalbare woon-units? oh nee, dat mag niet van de haag, dan krijgen we overaanbod en gaan de prijzen zakken, dat is zeker geen beleid, eerder het knechten van het klootjesvolk.


Omtoveren, dat gaat niet lukken. Verbouwen van kantoor naar huizen kost enorm veel geld/inspanning.
(en klootjesvolk, dat ligt dan aan jezelf)
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.